Wpis z mikrobloga

@cecidimus: Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak serio, to tak jak ze wszystkim - ma swoje plusy i minusy.
Pracuję w dziedzinie, która mi się podoba, w zadziwiająco niepatologicznym jak na polskie warunki oddziale, rozwijam się, zarabiam lepiej niż przeciętny Polak, łatwiej też z załatwieniem czegoś po znajomości dla rodziny i przyjaciół.
Z minusów
  • Odpowiedz
@cecidimus: mieszkam w Warszawie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Nie no, staram się doceniać to co mam. Na pewno jest mi łatwiej pod względem finansowym niż gdybym lekarzem nie była.
Mimo wszystko mam nadzieję, że będziemy się zbliżać jednak do zachodnich standardów w tej kwestii :> i nie tylko w tej
  • Odpowiedz
@cecidimus: cóż, nie będę zmyślać, że ta praca to same plusy, cud miód i orzeszki :p napisałam szczerą opinię, ten zawód ma różne zalety, ale i różne wady. Mimo wszystko nie zamieniłabym go na inny.
Choć wątpię, czy kiedykolwiek polubię weekendy i święta z dala od rodziny.
  • Odpowiedz
@cecidimus: nie spotkałam się jeszcze z jakimś naprawdę chamskim traktowaniem - staram się traktować każdego uprzejmie i z szacunkiem i to samo dostaję w zamian.
Jeśli chodzi o "googlanie" - informacje z portali dla lekarzy kiepsko się pozycjonują :p więc jeśli już muszę coś wyszukać, to wiem na jakich konkretnie stronach znajdę potrzebne informacje. Żeby nie było - nie znam lekarza, który by szukał w internecie jakichś podstawowych informacji, które
  • Odpowiedz