Wpis z mikrobloga

Wybieram się z bombelkami (7 i 9 lat) na #wakacje bez samochodu. Rozważam #kotlinaklodzka, jednak nie wiem jak wygląda sytuacja z lokalnym transportem. Czy jeżdżą jakieś busiki między miejscowościami? Gdzie polecacie się zatrzymać, najlepiej z dala od tłumów, a blisko urokliwych szlaków dla początkujących podróżników? Fajnie byłoby jednak mieć opcję podjechania do jakichś innych atrakcji, gdy małe nogi odmówią całodziennego tuptania. ʕʔ

#podroze #polska #gory #sudety #dolnyslask #pytanie
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@makeitstop: raczej kojarzę ten rejon ze słabą komunikacją, gastro i baza hotelowa też nie jest jakaś super rozwinięta. Bardzo lubię te okolice, ale chyba trudno będzie busem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@makeitstop: gdzie konkretnie chcesz jechać? O ile do Kłodzka, Polanicy i Lądka Środku dostaniesz się bez problemu, tak nie wiem jak z Kopalnia w Złotym Stoku i Jaskinia Niedźwiedzia. Tam może być słabo ale to są atrakcje które na 100% warto zobaczyć. Zobacz sobie na epodroznik tam jest rozkład busów przez neta
  • Odpowiedz
  • 0
@a231 Jeszcze nie mam konkretnych planów, to nawet nie musi być dokładnie tam. Zależy mi żeby dojechać gdzieś w miarę szybko z Wrocławia (bo tam będziemy kilka dni), jakieś spokojne miejsce, ładne widoczki, no i chociaż ze dwie "inne atrakcje" typu właśnie kopalnie, jaskinie, cokolwiek :D. Początkowo rozważaliśmy zupełnie inne kierunki, typu Szklarska Poręba, jednak w sezonie chyba sobie odpuścimy, wolałabym bardziej kameralnie jednak. Rozważę wszelkie propozycje dla niezmotoryzowanych. ;)
  • Odpowiedz