Aktywne Wpisy
Samotnyyy +2
Hej. Umycie zębów w WC w pracy. Przypał? Mam ortodontę po pracy. Mogę też umyć w samochodzie, wziąłem słoik i wodę. Doradzi ktoś?
#praca #kiciochpyta
#praca #kiciochpyta

Aokx +167
Nie zdradzajcie wrażliwych sekretów swojej dziewczynie lub czegokolwiek co może zostać użyte przeciwko Tobie, nawet jak ona tego nie użyje to będziecie czuli że ma nad wami jakąś przewagę. Kobiety nie traktują zasad poważnie i w razie konfliktu wyciągną wszystkie prywatne brudy.
#logikarozowychpaskow #zwiazki
#logikarozowychpaskow #zwiazki

#perfumy
Np gdyby zamiast Sauvace na flakonie widniał napis Sauvage (Dior) to juz by było nielegalne, ponieważ byłoby to podszywanie się pod inną firmę
Zależy od producenta. Za wykorzystywanie niektórych czcionek trzeba płacić.
Moim zdaniem handel tego typu podróbkami to swego rodzaju chwyt marketingowy przyczyniający się do popularności danego zapachu. "Jeżeli coś jest często podrabiane to z całą pewnością jest popularne i pożądane". To coś tak jak z "Moną Lisą", która swoją popularność zawdzięcza m. in ogromniej ilości falsyfikatów. Ludzie gdy zobaczą podróbkę w supermarkecie zapragnął posiąść oryginał.
@sphinxxx: @ubog: La Rive to nieco inna sprawa. Nie można opatentować zapachu, dlatego zrobienie podobnej lub nawet uderzająco podobnej kompozycji zapachowej pod własną marką, ale z kompletnie inną nazwą, logiem i flakonem jest całkowicie legalne, dlatego klony istnieją