Wpis z mikrobloga

Jest tu może jakiś cfaniak od PrestaShop? W sumie pierwszy (mam nadzieję ostatni) raz robię szablon do tego.

Zostało mi polecone opieranie się na domyślnym (z czego cieszę się jak z podatków). Gdzie mogę Zmieniać układ prawego, górnego rogu: koszyk, logowanie, etc? Niby znalazłem jakieś tam podejrzane moduły, ale ich kolejności nie :/

W ogóle jakim trzeba być człowiekiem, żeby dla jednego sklepu n---------ć tyle plików i stylować każdy z osobna :/

#pytanie #webdev #prestashop
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@npsr: W sumie to musisz tego w templates szukać ewentualnie template/modules ale jak to jest ładowane to chyba tajemnica producenta, w ogóle coś tam w kodzie znaleźć wymaga chyba przeczytania całego manuala :(

Wyszukaj sobie najlepiej nazwę jakiejś klasy CSS czy tam ID
  • Odpowiedz
@prezes_n: ano właśnie, przekopałem to, ale nic sensownego znaleźć nie mogę :/ W każdym razie musi się dać, jakieś tam szablony tym manipulują.

Co za badziew
  • Odpowiedz
@prezes_n: i jego i Twoje szczęście. W ogóle cała ta domyślna templatka na pozycjonowaniu absolutnym i w ogóle. O rwd to goście nie słyszeli. O tym, że jakość kodera ocenia się odwrotnie proporcjonalnie do ilości kodu też :P
  • Odpowiedz
@prezes_n: ano właśnie. W przeciwnym wypadku może jeszcze zrozumiałbym co nimi kierowało ;P A tak to wychwalają :P Chociaż proxscripts i tak nic nie przebije ;P
  • Odpowiedz