Dzwoni do mnie dzisiaj jakiś Ukrainiec i mówi że mają dla mnie bonus do wypłaty z #kryptowaluty. Potem pyta czy interesowałem się, czy inwestowałem itp (a ja że nie), ale że mają dla mnie bonus po odjęciu swoich marży... Ciekawe skąd te bonus niby miałby wynikać. xD A potem mówi że proszę zainstalować program AnyDesk, który służy do transakcji elektronicznych i jest bezpieczny. IksKurłaDe
Dzwonił z numer 668513941. Ciekawi mnie skąd mają mój numer, pewno jakieś orange lub inne ścierwo przesłało. Uważajcie tam na siebie Mireczki. (ಠ‸ಠ)
@kieratek: tak, to ten słynny przekręt na przejmowanie pulpitów - łapią się niektórzy bo scamerzy są nadal aktywni. Numery mają z powszechnych wycieków danych (m. in. morele.net). Sprawdź swoje maile tu w jakich jesteś wyciekach i jakie dane mają: https://haveibeenpwned.com/
@kieratek: Haha, no i przeszedł ci bonus koło nosa. Ja już mam AnyDesk zainstalowany od wczoraj i czekam na air drop. Jedynie miałem jakieś problemy z logowaniem do portfela na MetaMasku, ale to chyba wina tego że sieć obciążona.
@kieratek: Do mnie miesiąc temu też dzwonili, że też jakieś kryptowaluty czekają na odebranie itp. Ja go zapytałem czy tą odwagę wziął ze swojego kraju żeby ludziom wciskać takie p--------y czy poprostu jest idiotą, a on powiedział że o jakie p--------y panu chodzi, prosze przygotować komputer i zainstalować program anydesk xD To mu powiedziałem żeby s--------ł na zmywak a nie ludzi naciągał, rozłączyłem się to jeszcze dzwonił do mnie 2
@pan_dzik02: @kieratek: ja się zapytałem wprost czemu tak ludzi oszukują, przecież mają nr teł, mogą do nich dojść, to mi Ukrainiec mówi ze pryjehali tu dlja roboty i znaleźli taką ale już podpisali umową i normy musza jirobić, bo kary ¯\_(ツ)_/¯
Potem pyta czy interesowałem się, czy inwestowałem itp (a ja że nie), ale że mają dla mnie bonus po odjęciu swoich marży... Ciekawe skąd te bonus niby miałby wynikać. xD
A potem mówi że proszę zainstalować program AnyDesk, który służy do transakcji elektronicznych i jest bezpieczny.
IksKurłaDe
Dzwonił z numer 668513941.
Ciekawi mnie skąd mają mój numer, pewno jakieś orange lub inne ścierwo przesłało.
Uważajcie tam na siebie Mireczki. (ಠ‸ಠ)
#oszustwo #oszustwo
Komentarz usunięty przez autora
To mu powiedziałem żeby s--------ł na zmywak a nie ludzi naciągał, rozłączyłem się to jeszcze dzwonił do mnie 2