Wpis z mikrobloga

@Springfield albowiem spadną rozżarzone węgle i wrzącą smoła na grzbiety fałszywych katolików czczących uczynione z drewna i innego badziewia figury a krokodyl który wyjdzie z wód Nilu złoży jaja w kupię gówna, a gdy potomstwo jego wykluje się i dostatecznie okrzepnie on oraz dzieci jego rozćwiartują ciała pysznych biskupów obleczonych w złoto, pożrą i wydalą do wód rzek tego królestwa, czym skażą je na siedem pokoleń.
  • Odpowiedz
@Springfield: numerologia i gematria to najbardziej pospolity psychologiczny retrofitting jaki może istnieć. Dlaczego księga natchniona przez boga jest tak dziurawa, tak bardzo mająca strukturę mixtapu i dodatkowo tak bardzo zżynająca z innych wierzen które nawet nie są kompatybilne z chrześcijaństwem? Ale jeśli używasz zwrotu "naukoffiec", to nawet bez sensu bym się produkował bo pewnie jesteś jakimś kreacjonistą albo uznajesz współczesną mechanikę kwantową za jakieś szataństwo XD Hehe bo wiecie pomnik
  • Odpowiedz
@Springfield: Ciekawa sprawa, poczytam sobie ale mój ateizm jest dość mocno ugruntowany i naukowo i filozoficznie, ale chętnie poznam inne perspektywy. Ważne żeby być dobrym człowiekiem, przynajmniej lepszym niż Jan Karol
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 17
@Giacomina: Ja na przykład nie widzę powodów dla którego miałabym szanować katolicyzm. Nie mam nic do tego w co kto wierzy, ale po prostu, w sposób naturalny i pierwej przemyślany gardzę kościołem. W pewien sposób on sam sobą gardzi manifestując w sadystyczny sposób przybitego do krzyża typa
  • Odpowiedz
@PomidorovaLova: Okay - można być przeciwnym danej religii, ale po co odwalać jakieś szopki? Chodzi mi o poszanowanie czyjejś wiary, bo takie fotki nie maja na celu nic innego, jak poniżenie i prowokowanie jej wyznawców. Skupmy się na konstruktywnej krytyce, a nie darciu Koranu czy opluwaniu symboli religijnych.
  • Odpowiedz