Wpis z mikrobloga

@T3sla: Tak, z czymkolwiek z czym lubisz, u mnie obowiązkowo jakaś sałatka jeszcze.

@mrooczilla: "Marynowanie mięsa w maślance przyspiesza kruszenie mięsa i jego pieczenie oraz nadaje mu soczystość. Zawarty w maślance kwas mlekowy zmiękcza mięso, dzięki czemu szybciej się piecze, ale nadal pozostaje soczyste, miękkie i delikatne. Maślanka zawiera także cukry mleczne, które przenikają do skórki. Dzięki temu po upieczeniu skórka kurczaka marynowanego w maślance jest krucha i rumiana. W
  • Odpowiedz
@v1lk: Myślałam o tym ale na pomysł ze stojakiem głupia nie wpadłam ;) Co to takiego? W ogóle bardzo trudno kupić fajną, dużą brytfannę do pieczenia z rusztem i rączkami. Widziałam że kucharze w Stanach mają, na naszych stronach niczego takiego nie znalazłam.
  • Odpowiedz