Wpis z mikrobloga

@NoNameNoIdeaNoLife: To był 2008 rok, w XL burgerze we Wrzeszczu mega hot dog kosztował 6 zeta, były tam trzy parówki i starczało na cały dzień. Piwo w barze kosztowało 3 zeta. Zakupy na tydzień jakieś 100 złotych. Starczało, bo nie mogło nie starczyć. :)

To były czasy jak po 3 latach pracy jako programista zarabiało się 3.5k. :) Wszyscy tęsknym wzrokiem patrzyli na Intela, bo tam dawali 5k na rękę, ale
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Snaki: damn, dużo ( ͜͡ʖ ͡€)
Tak z ciekawości, co mi jako juniorowi polecasz żeby dojść do takiego poziomu ? Trafiłeś w jakieś ambitne projekty w których bardzo dużo się nauczyłes, a może jakaś technologie niszowe że tyle płacą ?
Aktualnie siedzę w webdev c# .net azure, angielski komunikatywny

@MtEverest w sumie też i do ciebie pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@NoNameNoIdeaNoLife: Ja tyle zarabiałem w 2013 roku, wtedy tyle się zarabiało w moim mieście. Szukałem pracy i dostawałem podobny hajs wtedy.

Emigracja to nie jest spakowanie się i wyjechanie. Mi się bardzo dobrze żyje w Polsce, nie narzekam. W moim przypadku emigracja nie wchodzi w grę.
@NoNameNoIdeaNoLife: w marcu pykło 5 lat. od zeszłego grudnia mam 14.5k + vat na b2b. Teraz siedzę w php - symfony 3/4/5, nawet code igniter (omg), docker, bazy danych, elastic, redis, prosty front-end. Obecnie mocno wchodzę w React, Next.js itp. więc tak za rok-dwa planuję przebić 20k + vat o ile wcześniej własny projekt nie wypali.