Aktywne Wpisy

ozjasz4-9 +275
O gurwa, kredyt 0 proc., doplaty 600 zł do wynajmu i walka z patodeweloperką.
Na koniec dodaje, ze to przyniesie korzysci dla konsumenta; branzy nieruchomosci i sektora bankowego (✌ ゚ ∀ ゚)☞.
#nieruchomosci #mieszkanie #tusk #kredythipoteczny
Na koniec dodaje, ze to przyniesie korzysci dla konsumenta; branzy nieruchomosci i sektora bankowego (✌ ゚ ∀ ゚)☞.
#nieruchomosci #mieszkanie #tusk #kredythipoteczny

wykop +19
Wykopowicze,
wielkimi krokami zbliża się czas pożegnania z API v2 - w pierwszej kolejności wyłączona zostanie synchronizacja treści, w kolejnym kroku wygaszone zostanie całe API v2. Jego miejsce zajmie (a dokładniej już zajęło) API v3.
Wykop API jest usługą udostępniającą zasoby i logikę serwisu Wykop.pl bez pośrednictwa warstwy interfejsu. Usługa skierowana jest głównie do programistów zainteresowanych budowaniem własnych rozwiązań korzystających z danych i mechanizmów publicznie dostępnych w serwisie. Czyli mówiąc najprościej —
wielkimi krokami zbliża się czas pożegnania z API v2 - w pierwszej kolejności wyłączona zostanie synchronizacja treści, w kolejnym kroku wygaszone zostanie całe API v2. Jego miejsce zajmie (a dokładniej już zajęło) API v3.
Wykop API jest usługą udostępniającą zasoby i logikę serwisu Wykop.pl bez pośrednictwa warstwy interfejsu. Usługa skierowana jest głównie do programistów zainteresowanych budowaniem własnych rozwiązań korzystających z danych i mechanizmów publicznie dostępnych w serwisie. Czyli mówiąc najprościej —

Ile zarabiałeś w pierwszej pracy (it) a ile po roku pracy?
Ofc wiadomo, że w 3 roku już #programista15k ( ͡º ͜ʖ͡º)
#programowanie #it #informatyka #pracbaza
12k netto na b2b po roku pracy
start: 3k netto
Po roku: 4,5k netto
2100 netto przez pierwsze 3 miesiące (staż na studiach).
Potem 5500 netto.
Po roku nadal było 5500 netto.
To były czasy jak po 3 latach pracy jako programista zarabiało się 3.5k. :) Wszyscy tęsknym wzrokiem patrzyli na Intela, bo tam dawali 5k na rękę, ale
@yggdrasil: o rany, ale mam napad nostalgii
Jakieś 2 tygodnie temu byłem na piwie z kolegami i poszliśmy się posilić zapieksem. Wchodzę i dziwnie się poczułem jak obsługa powiedziała dzień dobry i do tego była miła. :)
Komentarz usunięty przez autora
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Widzę ze po studiach mniej więcej 2.5-4k, a po roku 0.5-1.5k więcej.
A jak wyglądało to po 5 latach pracy?
@NoNameNoIdeaNoLife: 5.6k na rękę UoP plus pakiet akcji, jakieś 15k rocznie.
Z tego co wyczytałem w Niemczech pracownik z IT po 2 latach pracy ma srednia pensje na wysokość ~57k euro rocznie.
Tak z ciekawości, co mi jako juniorowi polecasz żeby dojść do takiego poziomu ? Trafiłeś w jakieś ambitne projekty w których bardzo dużo się nauczyłes, a może jakaś technologie niszowe że tyle płacą ?
Aktualnie siedzę w webdev c# .net azure, angielski komunikatywny
@MtEverest w sumie też i do ciebie pytanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A na serio to mix niszowej technologii (niszowej w sensie że programiści nie chcą w tym pracować), zaangażowania, trochę skilla i farta do przełożonych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wymiataczem nie jestem jeśli chodzi o programowanie xD
Emigracja to nie jest spakowanie się i wyjechanie. Mi się bardzo dobrze żyje w Polsce, nie narzekam. W moim przypadku emigracja nie wchodzi w grę.