#finanse #banki #pytanie Czy są jeszcze na rynku bankowym dostępne karty płatnicze pre paid? Kiedyś bank PEKA SA maiło takie karty, ale chyba z tego zrezygnowali. Przydało by mi się coś takiego na różne wyjazdy i imprezy typowo wakacyjne. Wziąć sobie taką kartę z tysiakiem w środku, włożyć pod telefon, wyjść bez portfela i dokumentów, i mieć spokojną głowę, że się wszystko pogubi, albo nieświadomie wyda za dużo w jakichś nieciekawych lokalach ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@Glacial Szczerze mówiąc, to nie wiem jak w innych bankach, ale w PKO z poziomu aplikacji zmienia się to w dosłownie 30 sekund. Słyszałem, że Revolut ma usługę pre-paida.
@kacpervfr: za stary jestem na takie technologiczne czary i chuje-muje dzikie węże. Chciałbym taką zwykłą kartę płatnicza, którą mógłbym doładować takim zwykłym przelewem czy z poziomu jakiejś aplikacji i tyle.
@Glacial: Mając już konto wystarczy, że zamówisz drugą kartę i na tej karcie ustawisz limit. Koniec, masz to co chciałeś. Możesz też ustawić limit na BLIK i używać BLIKa albo zamówić sobie ten mały nadajnik do płacenia albo płacić z alipay czy czegoś podobnego telefonem i na to ustawić limit.
@Glacial: revolut. Zamawiasz fizyczna plastikowa karte. Przelewasz na R kase i maszpre paida. Mozesz wyjac z bankomatu jak bedziesz potrzebował banknoty a po wakacjach mozesz przelac to co ci zostanie na konto....
Czy są jeszcze na rynku bankowym dostępne karty płatnicze pre paid? Kiedyś bank PEKA SA maiło takie karty, ale chyba z tego zrezygnowali.
Przydało by mi się coś takiego na różne wyjazdy i imprezy typowo wakacyjne. Wziąć sobie taką kartę z tysiakiem w środku, włożyć pod telefon, wyjść bez portfela i dokumentów, i mieć spokojną głowę, że się wszystko pogubi, albo nieświadomie wyda za dużo w jakichś nieciekawych lokalach ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Słyszałem, że Revolut ma usługę pre-paida.
Chciałbym taką zwykłą kartę płatnicza, którą mógłbym doładować takim zwykłym przelewem czy z poziomu jakiejś aplikacji i tyle.
https://www.bankmillennium.pl/klienci-indywidualni/karty-platnicze/karty-przedplacone
Zamawiasz fizyczna plastikowa karte. Przelewasz na R kase i maszpre paida. Mozesz wyjac z bankomatu jak bedziesz potrzebował banknoty a po wakacjach mozesz przelac to co ci zostanie na konto....