Aktywne Wpisy
Riannon86 +200
Sprzątam w domowych książkach i znalazłam książkę kucharska prababci z 1889. Podsylam kilka stron. Gdyby ktoś chciał jakieś przepisy dajcie znać. #gruparatowaniapoziomu #gotujzwykopem #kuchnia #historia #ksiazki
Pokojowa +17
Materiał filmowy z luksusowego ukraińskiego ślubu nad włoskim jeziorem Como.
Ślub pary pochodzącej z Kijowa odbył się 10 lipca w Willi Balbiano, którą właściciele wynajmują średnio za 19 tys. euro dziennie. Jedną z par młodych okazała się Angelina Terska, która na co dzień pracuje w branży turystycznej. Kim jest pan młody, nie wiadomo. Ślub media oszacowały na 1 milion euro.
#ukraina #wojna #rosja
Ślub pary pochodzącej z Kijowa odbył się 10 lipca w Willi Balbiano, którą właściciele wynajmują średnio za 19 tys. euro dziennie. Jedną z par młodych okazała się Angelina Terska, która na co dzień pracuje w branży turystycznej. Kim jest pan młody, nie wiadomo. Ślub media oszacowały na 1 milion euro.
#ukraina #wojna #rosja
Kosztował mnie w sumie 2500€, bo chciałem najlepszy.
Codziennie do pracy jeżdżę 11,5km w jedną stronę, więc 5 dni w tygodniu robię ponad 22km na nim każdego dnia.
Plusy roweru elektrycznego:
- Łatwo się jeździ z max prędkością,
- Sam przyśpiesza
- Bagaż nie sprawia że ciężej się jedzie.
- wytrzymały. W dwa lata koszty konserwacji nie przekroczyły 100€
- silnik firmy Yamaha - podobno jeden z najlepszych
Minusy
- Bateria na 60km, więc max 30km w jedną stronę
- bardzo ciężko się pedałuje bez wspomagania. Znacznie trudniej niż na zwykłym rowerze
- ładowanie trwa 3h od zera do pełna
- oryginalna bateria to koszt 3k złotych
- Max prędkość to 25km/h
Ogólnie w ciągu dwóch lat widzę że ceny rowerów elektrycznych poszybowały ostro w dół i teraz można podobny rower nabyć za 900€ z tej samej firmy.
#rowerelektryczny #przemyslenia
Wiem też że rowery elektryczne innych firm mają jakieś opcje turbo do jazdy ponad 25km/h. Mój niestety nie ma i często zwykli rowerzyści mogą mnie wyprzedać.
Teraz też chyba baterie dają zwykle lepsza bo dość często widzę że zasięg 100km + przy odpowiedniej wadze rowerzysty
Słaba baterie wybrałes
@Tymariel: powyżej nie można pedałować? Blokuje się? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
A jak teraz mi napiszesz "no to 29 czy 30?" To Cię znajdę i przejadę!