Wpis z mikrobloga

@SpecjalistaOdNiczego: Lata świetlne temu ex małżonka nazapraszala do nas chyba na boże ciao większa część swojej licznej rodziny. Zrobiłem wtedy 17 prawilnych placków. Naprawdę się postarałem, zrobiłem m.in. parmę, posypalem na koniec rukolą. No dumny z siebie byłem. Podaje, a oni mi mówią, że nie będą tego jeść bo pitca to ma być z szynką konserwową i goudą. Do dziś mnie trzęsie jak sobie przypomnę.


Ale bym ich #!$%@?ł z
  • Odpowiedz
@Yetoslav: Koda jest też spoko opcją, ja np. jako sos używam Rosso Gargano odsączam z wody i dodaje 1g soli na 100g sosu. Po nałożeniu na placka kładę świeżą bazylię i jest bajka. Jako sos biały polecam mozarellę odsączoną z zalewy.
  • Odpowiedz