Wpis z mikrobloga

wspaniały to był serial nie zapomnę go nigdy

@WstretnyOwsik: nienawidzę Lostów za to jak się skończył ten serial - do tej pory nie potrafię zrozumieć o co tam chodziło i czemu w tak ciekawą historię ktoś postanowił wplątać takie rzeczy jak jakieś podróżowanie w czasie i inne p--------y... a zapowiadał się zajebiście, ahhh mogłem skończyć na pierwszym sezonie jak bodajże znaleźli ten bunkier gdzie wpisywali cyfry ( ͡° ʖ
  • Odpowiedz
@Lapidarny: tylko, że od samego początku ten serial był pozbawiony wszelkiego realizmu - w pierwszym odcinku w dżungli pojawił się niedźwiedź polarny. Niemniej zgadzam się, ten serial po 3 sezonie zrobił się dla mnie zbyt abstrakcyjny i nie chciałem go dalej oglądać za pierwszym razem
  • Odpowiedz
@Jarem12: ok, ale to chyba pokazuje że wyspa i wszystkie wydarzenia to cos, co należy interpretować symbolicznie. Są jakieś wytłumaczenia czysto naukowe tego co się działo na wyspie? W sensie czemu np był jakiś czarny dym, czemu trzeba było wpisywać ten kod, jak się pojawili pierwotni mieszkańcy, jak spowodowali że samolot się rozbił i tak dalej. To mnie zawsze najbardziej ciekawiło
  • Odpowiedz
@GoodbyeBlueSky: no jak leciał w TV to też nie obejrzałem całego, potem był bodajże na CDA więc obejrzałem całość ale nie ukrywam że rozczarowałem się - albo przez to, że tak namieszali i się pogubiłem, albo przez to że ktoś się pogubił i cały serial stracił sens który wcześniej w nim widziałem ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Lapidarny: dokładnie tak jak piszesz. Skopali go na maca. Tyle wątków było z wyspą związanych, a na koniec się okazuje, że się samolot po prostu rozbiło, a to wszystko co się działo to w sumie nie wiadomo co. Moje pierwsze rozczarowanie serialowe.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@p0lybius:

Jasne, symboliki jest dużo. Na przykład Jacob jest tkającym los, ale jednak człowiekiem niepozbawionym wad. Trochę jak Jezus. Wyspa jest źródłem życia wszystkich ludzi. Nazwisko Jacka to pasterz, Johna to nazwisko filozofa, twórcy empiryzmu. Można by tak wymieniać długo, a za pierwszym razem nie jest możliwe wyłapać wszystko
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Czasami się zastanawiam czy warto go o obejrzec ponownie ale przeraża mnie ilość odcinków. Jest może jakiś fanowski edit o połowę krótszy? :P

Jak ktoś wspomniał, ten serial był chyba jednym z pierwszych który zawiódł na koniec i ostatnie sezony oglądało się na siłę, potem czytanie teorii na lost Hatak :)
  • Odpowiedz
@GoodbyeBlueSky: generalnie wyjaśnia się w dość oczywisty sposób. Inna sprawa, że nie każdemu to zakończenie przypadnie do gustu. Te niezrozumienie przez tyle osób wynika chyba z tego, że oglądając całość przez długi czas mogli po prostu zapomnieć pewne fakty. Jak oglądasz wszysto na raz to po prostu nie widzę możliwości, żeby czegoś tu nie zrozumieć.
  • Odpowiedz
dokładnie tak jak piszesz. Skopali go na maca. Tyle wątków było z wyspą związanych, a na koniec się okazuje, że się samolot po prostu rozbiło, a to wszystko co się działo to w sumie nie wiadomo co. Moje pierwsze rozczarowanie serialowe.

@AllOver: co ciekawe dopiero przy oglądaniu kilka lat temu okazało się że są jakieś dodatkowe odcinki które coś wyjaśniają (ale linki już nie działają) do tego jakaś strona internetowa
  • Odpowiedz