Wpis z mikrobloga

Pierwszy raz gram w Gothica 3
Zrobiłem większość zadań w Monterze, Cape Dun i Ardei zdobywając wymaganą reputację, nie podejmując jeszcze ostatecznej decyzji po której stronie stanąć (pewnie powybijam orków, ale słyszałem, że jak zrobi się to za wcześnie to orkowie zaczną nas atakować od razu, co pewnie uniemożliwi wykonanie pewnych zadań #powergaming )
1. Gdzie teraz iść?
2. Na co wydać te 35 punktów nauki jak mam mistrza w broni jednoręcznej i 206 siły?
#gothic #gothic3 #gry
Pobierz KapiBara1337 - Pierwszy raz gram w Gothica 3
Zrobiłem większość zadań w Monterze, Ca...
źródło: comment_1624371520RuXjTeyLpeOx3VCme6mVCp.jpg
  • 20
@KapiBara1337
1. Magia G3 - możesz iść gdzie chcesz i kiedy chcesz, zależnie od tego jaka ścieżka/build. Jak np robisz asasyna to tak jak ja możesz pójść na pustynię po zrobieniu kilku miast w Myrtanie.
2. Jeśli grasz pod Innosa i idziesz w jednoręczną to paladyn. Nie wiem czemu do tej pory nie umiesz władać tarczą, dużo lepiej się tym walczy. Ogarnij otwieranie zamów na ten drugi poziom (3 zbędny), skórowanie, tarcze,
@KapiBara1337 rób wszystkie miasta w Myrtanie (bez podbijania, ewentualnie jakby ci repki brakowało np do pancerza paladyna to jedno możesz), potem robiłbym Nordmar
jeszcze odnośnie nauki to ostrzenie mieczy spoko i umiejętność górnictwa (2x więcej surowców przy kopaniu, do questow sie przydaje) + w Nordmarze rozwiniesz calą reszte um.kucia broni na maxa bo mozna wykuć najlepsze miecze jednoręczne
i jest jeszcze skill który dodaje chyba +50% ochrony z założonych artefaktów i pancerza
@KapiBara1337: idź jak najszybciej na pustynię bo imo jest najłatwiejsza, rób tyle questów ile się da dla expa byle nie nagrabić sobie u różnych frakcji, ogólnie ja zawsze szedłem varant => myrtana => nordmar, szukałem kamieni teleportacyjnych i od miasta do miasta (+ obozy buntowników/koczowników) robiłem jak najwięcej w miarę neutralnych questów, tylko zazwyczaj to się nudzi jakoś w połowie gry xD

Ogólnie G3 nie ma jako takiej fabuły i będziesz
@Bellissimo > Ogólnie G3 nie ma jako takiej fabuły i będziesz mocno rozczarowany jeśli liczysz na zakończenie podobne do G1/G2. Tu się tylko biega bez sensu Nie, po prostu ludzie tego nie dostrzegają, bo nie ma gildii, rozdziałów, dokładnych wskazówek gdzie iść w danym momencie. Z tym gadaniem że "nie ma fabuły" to przesada, też tak kiedyś mówiłem, ale nie tak dawno bo jakieś 2 lata temu dostrzegłem że jest inaczej. Te
@KapiBara1337 Głupio że zdolności łowieckich w oporządzeniu zwierzyny nie zrobiłeś, ja zawsze robię to pierwszorzędnie, tym bardziej że będziesz potrzebował dużo hajsu na pancerze, naukę innych rzeczy i jeden z artefaktów. Po Monterze warto do Okary iść, tylko ciężko ją znaleźć, potem Silden, okolice tego osiedla chyba najpiękniejsze w całej serii, więc warto tam długo zabawić, a i robić jest tam co