Wpis z mikrobloga

• 216
Jak sobie radzicie w dorosłym życiu?
Skończyłam se niedawno techbaze, pracuje 4 dni w tygodniu po 7 godzin i mam 30 min przerwy (jestem tłumaczem więc w sumie to siedzę na dupie przed kompem) a jestem tak #!$%@? że wracając do domu o 16 śpię do 6 dnia kolejnego i tak w kółko XD A jak przychodzi weekend zamiast korzystać z życia jak rówieśnicy nie jestem w stanie wyjść z łóżka, pog
  • 170
  • Odpowiedz
@yobitch: A ile czasu już tak masz? Może to kwestia przyzwyczajenia, albo musisz coś zmienić w stylu życia żeby mieć więcej energii. Jak to możliwe że pracując 28 godzin w tygodniu przed kompem tłumacząc (nie jest to ani fizycznie wyczerpujące zajęcie ani w sumie psychicznie, nie musisz szybko reagować itp) jesteś mniej zmęczona niż w techbazie?
  • Odpowiedz
via Android
  • 21
@dzieju41 przy tym kompie też 3/4 razy dziennie mi się oko przymknie na chwilę xdd
A na produkcji jak robiłam to spalam se w kiblu (dlatego już nie robię ( ͡° ʖ̯ ͡°) )
  • Odpowiedz
dbaj o work-life balance

pracuje 4 dni w tygodniu po 7 godzin

@rabarbar_z_cukrem: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) To już jest lepsza sytuacja niż nie jeden świetnie ogarnięty work-life balance gdzie ktoś pracuje 5 dni po 8-9 godzin.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
@yobitch: no różnie z tym bywa - skontaktuj się z endokrynologiem bo może trzeba zwiększyć dawkę, mam to samo od kilku lat i zdarzają się wieczory że w ogóle nie mam ani siły ani motywacji podnieść się z kanapy. No tylko u mnie już 30lvl (xD) a jak byłem w Twoim wieku (xD) to spałem po 4h, robiłem na dwa etaty, studiowałem dziennie - eh piękne czasy to były jak
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@4833478 nie mam porównania do tego jak było w techbazie bo wtedy zaczynały się moje początki przygód z tarczycą i wtedy już w ogóle było #!$%@?, na każdej lekcji i przerwie spałam
+ W sumie na szybkiej reakcji polega moja praca. Myślisz że to może być poniekąd przyczyną tego zmęczenia?
  • Odpowiedz
początki przygód z tarczycą i wtedy już w ogóle było #!$%@?, na każdej lekcji i przerwie spałam

@yobitch: No to masz problem zdrowotny który miałaś już wcześniej i to jest przyczyną, a nie to że pierwszy raz w życiu poszłaś do pracy.

W sumie na szybkiej reakcji polega moja praca. Myślisz że to może być poniekąd przyczyną tego zmęczenia?

@yobitch: Czyli to jest tłumaczenie jakieś na żywo, a
  • Odpowiedz
@yobitch: Jeżeli pracujesz 4 dni po 7h a i tak ciągle przysypiasz (zresztą jak piszesz- wcześniej na produkcji spałaś w kiblu) to na pewno jest to zdrowotne. Leć jeszcze raz do jakiegoś endo, pogadaj o tej tarczycy, sprawdź cukier, a po pracy zamiast iść spać, to zbierz się i poćwicz- yoga, bieganie, rower czy jakieś rolki. Obiad zjedź dopiero po ćwiczeniach.
  • Odpowiedz