Aktywne Wpisy
Jak ludzie #!$%@? podróżują? Jak ktoś jest w stanie np. z #!$%@? w Polsce C polecieć do Barcelony i wiedzieć gdzie on ma iść zwiedzać? Oni to na google maps sprawdzają gdzie będą chodzić w ciągu dnia?? Jakiegoś przewodnika mają? Jak sprawdzam te fotki ludzi na fb z jakiegoś Rzymu na przykład oni tak losowo chodzą po mieście??? przez 12h? ale to trzeba mieć dynaminy w chvj na takie coś
#przegryw
#przegryw
SarahC +9
ten moment kiedy podnoszę telefon sprawdzić czy nie przyszła jakaś wiadomość a potem przypominam sobie że nie mam od kogo
TLDR: Założyłem kanał na YT – będę tu co tydzień/dwa tygodnie (w zależności od tempa zmian) podawał dane, takie jak: ilość subskrybentów, watch time, ilość filmów, ilość shortów, aktualny sprzęt, wydatki, zarobki z monetyzacji jeśli do niej dojdzie. Wszystko na tagu #odzeradoyoutubera
Publikuję film w każdą niedzielę o godz. 10:00
Filmy z tego tygodnia:
[Truskawkowa Panna Cotta, czyli idealny deser w upalne dni]( https://www.wykop.pl/link/6156593/idealny-deser-na-lato-truskawkowa-panna-cotta/)
W tym tygodniu bardzo słabo –mało wyświetleń, mało subskrybcji, skłania to do przemyśleń, o których dziś wam chcę poopowiadać. Ogólnie zdaję sobie sprawę, że jest ciepło, lato, zwalniają obostrzenia i ruch w Internecie na pewno drastycznie spada, ale nie wiem, czy powinno to być aż tak odczuwalne na tak małym kanale jak mój, stąd też chcę dalej dogłębniej się temu przyjrzeć.
1. Wracam do publikacji o 10:00 – będę śledzić czy tamte dwa filmy, czy ta godzina jakość się odzwierciedla, ale tak szczerze to wątpię.
2. Kończy się „seria” filmików o deserach, rzeczach słodkich itp. Ogólnie takie dania „nieoklepane” mają dużo więcej wyświetleń, przypływu subskrybcji itp. – mam zaplanowane parę fajnych dań, również prostych ale zarazem bardziej rozbudowanych i przy tym też dających trochę więcej materiału, że te filmy będą może osiągać 4-6 minut, a właśnie chciałbym terasz się na tym skupić, aby po serii krótkich filmów przetestować te dłuższe i zobaczyć, czy jest różnica.
3. Jak wygląda „promowanie” na FB – kilka wniosków itp.
- Publikuję codziennie (pn-nd) posty na grupach na FB z różnym zasięgiem, zarówno polskich jak i zagranicznych. Codziennie dzięki temu wpada średnio ok. 30-40 wyświetleń – posty są opisowe + dołączany jest link + zdjęcie, a od dwóch dni bez zdjęcia, z samym linkiem (który jednocześnie wyświetla miniaturę filmu zamiast zdjęcia w poście) – ta zmiana nastąpiła za radą @MG78
- Te wyświetlenia są bardzo „wartościowe”, gdyż czas wyświetleń filmu oscyluje koło 70-75%, gdzie średnia kanału to ok. 50% (45-55%)
- Nie zauważyłem przypływu subskrybcji z tego źródła, co potwierdzają statystyki
- Mam w planach w dalszym ciągu to kontynuować przez dłuższy czas i dodawać więcej grup, wymieniać te, z których nie ma ruchu itp.
- Grupy z Polski są bardziej aktywne jeśli chodzi o wyświetlenia filmików;
4. Myślę też, że wzrost cen w restauracjach/fast foodach to doskonały czas właśnie dla tych wszystkich kanałów YT i jeśli ktoś taki prowadzi, to fast foodowe filmiki powinny być coraz bardziej na topie – sam mam kilka pomysłów na niecodzienny „Fast Food” i serię filmików pod tym kątem. Stąd pytanie do was - czy dla was podwyżka cen w restauracjach prowadzi do zamawiania ich w mniejszej ilości?
5. Dalej myślę, nad tą formą promocji, która by mogła dać trochę więcej przypływu widzów, ale nic konkretnego nie wymyśliłem, więc wrócę do tego dopiero jak coś konstruktywnego wymyślę.
Jak zwykle zachęcam do komentowania moich działań tutaj, filmów na YT – wszystkim oglądającym dzięki raz jeszcze.
Statystyki:
Najbliższe cele:
1. Osiągnąć 300 Subskrybcji
Sprzęt:
Wydatki do tej pory:
#kuchnia #niebieskiepaski #rozowepaski #gotujzwykopem #zainteresowania #gotowanie #kuchnia #jedzzwykopem #statystyka #statystyki
Czy podwyżki cen jedzenia skłaniają Cię do gotowania w domu?
1. Kliknięć wg Bit.ly w ubiegły tydzień (6 dni, bez dzisiejszego dnia) to 282, z czego YT zarejestrował 167 - różnica to fake clicki, których YT nie liczy (to jest chyba wyjście do 5 sekundy) oraz jeszcze te nie zaktualizowane przez YT (z