Wpis z mikrobloga

#react, #django
Hej, piszę aplikację w React z wykorzystaniem django rest framework i mam taki problem.
Co zrobić żebym nie musiał ciągle wpisywać npm run build i w django mieć aktualny podgląd na aplikację napisaną w react?

Aplikację frontendową uruchamiam poprzez npm start i działa ona na porcie 3000, aplikację z django odpalam manage.py runserver i działa na porcie 8000.
No i teraz pytanie, jak to połączyć? Bo jak mam odplaone dwie konsole i przy próbie fetch(http://127.0.0.1:8000/pizzas/") wywala mi błąd.
Aplikacja działa jak wszystko odpalam poprzez Django, ale uciążliwe jest to że nie mam aktualnego podglądu, po każdej modyfikacji muszę wpisywać npm build...
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie rozumiem pytania, dlaczego npm build a nie npm run watch?
Co to znaczy ze "w django mieć aktualny podgląd na aplikację napisaną w react?"
apka django zawiera w sobie apke reactowa? Czy masz backend na django ktory jest konsumowany przez apke frontendowa?
  • Odpowiedz
@Lunatik: Hmm... Nie znam komendy npm run watch, zaraz zobaczę o co chodzi. Wygląda, że to dokładnie to czego szukam.
Ogólnie to używam npm run build żeby mi przekonwertowało to wszystko do starej składni i wrzucam następnie ten folder na netlify, gdzie mam podgląd online na stronkę.
Apka reactowa jest podpięta w django (wpięte w installed apps, i używam w pliku urls.py TemplateView które odnosi się do pliku index.html z
  • Odpowiedz