Aktywne Wpisy

PanMaglev +123

nad__czlowiek +35
#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #kryzysit #korposwiat
Definicja prawdziwego programisty (JESTEM KUHWA KIMŚ)
- 30+ letni prawiczek
- zero powodzenia u kobiet, zero znajomych
- autyzm/asperger/adhd
Definicja prawdziwego programisty (JESTEM KUHWA KIMŚ)
- 30+ letni prawiczek
- zero powodzenia u kobiet, zero znajomych
- autyzm/asperger/adhd
źródło: prawdziwy programista
PobierzKtórym programistą jesteś?
- Prawdziwym (PASJA PASJA PASJA) 25.5% (74)
- Nieprawdziwym (Wyjebane w pasje, KASA KASA KASA) 74.5% (216)

Hej, piszę aplikację w React z wykorzystaniem django rest framework i mam taki problem.
Co zrobić żebym nie musiał ciągle wpisywać npm run build i w django mieć aktualny podgląd na aplikację napisaną w react?
Aplikację frontendową uruchamiam poprzez npm start i działa ona na porcie 3000, aplikację z django odpalam manage.py runserver i działa na porcie 8000.
No i teraz pytanie, jak to połączyć? Bo jak mam odplaone dwie konsole i przy próbie fetch(http://127.0.0.1:8000/pizzas/") wywala mi błąd.
Aplikacja działa jak wszystko odpalam poprzez Django, ale uciążliwe jest to że nie mam aktualnego podglądu, po każdej modyfikacji muszę wpisywać npm build...
Co to znaczy ze "w django mieć aktualny podgląd na aplikację napisaną w react?"
apka django zawiera w sobie apke reactowa? Czy masz backend na django ktory jest konsumowany przez apke frontendowa?
Ogólnie to używam npm run build żeby mi przekonwertowało to wszystko do starej składni i wrzucam następnie ten folder na netlify, gdzie mam podgląd online na stronkę.
Apka reactowa jest podpięta w django (wpięte w installed apps, i używam w pliku urls.py TemplateView które odnosi się do pliku index.html z