Wpis z mikrobloga

@grzesiek_ze_stycznia wejście do kotłowni z kuchni? No chyba że tam gazowe ogrzewanie.
Nigdzie nie widzę miejsca na przechowywanie niby jest garderoba w sypialni ale gdzie trzymać zimowe ciuchy buty pościele firany zasłony itp?
Na poddaszu co planujesz? 1 pokój? Dwa małe?
  • Odpowiedz
1. Osobiście mi się nie podoba, ale to kwestia gustu
2. Poddasze jest bardzo niskie, dużo miejsca traconego przez skosy na planie nawet nie widać gdzie miałyby być schody po planie wygląda jakby wejście było z przedsionka, a to nie jest najfajniejsze rozwiązanie
3. Możliwe, że przez schody nie będziesz mógł przenieść drzwi do kotłowni, ale tego nie widać na planie
Oprócz tego raczej ok
  • Odpowiedz
A i jak poddasze chcesz pokoje to będziesz musiał przynajmniej jedno okno dachowe dodać bo inaczej będziesz miał ciemnie
  • Odpowiedz
@virusriddle: Tak ogrzewanie gazowe, kotłownia mogłaby pełnić funkcję spiżarki wejście od kuchni byłoby w tym przypadku uzasadnione. Ewentualnie drzwi do kotłowni zrobić naprzeciw łazienki. Z tym że tam właśnie jest miejsce na szafę na takie rzeczy, reszta na stryszku / w kotłowni pod schodami / garderobie / pod łóżkiem / kanapą. O to bym się nie martwił.

Na górze jedynie 2 pokoje ewentualnie jeszcze WC ale raczej nie sądzę bo ma być
  • Odpowiedz
@grzesiek_ze_stycznia: No i ze schodami jak je tam dasz to będziesz miał ciaśniej w salonie tam wąski przejście jest. Wydaję mi się, że właśnie to piętro to tak kiepsko przemyślane jest. No i kwestia jest taka, że niekoniecznie w projekcie jest zgoda na przesunięcie schodów się lepiej upewnij.
  • Odpowiedz
@lobo: Czytasz w myślach. Ten projekt mam zapisany na 2 miejscu. Tylko te schody trzeba by zabudować, no i okno nad kanapą to trochę tak kiepsko wygląda?

No tak rzeczywiście tam nie ma ściany kolankowej.

Zakładałem sobie od samego początku właśnie sypialnie i łazienkę na parterze na starość i 2 pokoje dzieci na piętrze. W takich pokojach już można się jakoś rozgościć - wypoczynek, TV, łóżko. Widzę, że do zagospodarowania na poddaszu
  • Odpowiedz
@grzesiek_ze_stycznia: jak dla mnie to na tym projekcie wyposażenie jest pomniejszone - fajnie byłoby widzieć ten projekt z rzeczywistymi wymiarami.

Kuchnia ma 8m2? To niecałe 3x3, a widać, że jest dłuższa niż szersza. Szafki mają głębokość 60cm to sobie zobacz ile miejsca zostaje żeby tam wejść. :)
  • Odpowiedz