Wpis z mikrobloga

@apee: Ja zawsze robiłem 8 bez gazu a na egzaminie dostałem nierozgrzana i mimo, że ją trochę pokręciłem przed 8 to i tak jechała szybciej niż zawsze na jazdach i się prawie w-------m ale na szczęście zdałem.. Więc proponuję pouczyć się też na polsprzegle, na hamulcu nożnym. Nie tylko na samym gazie.
  • Odpowiedz
@WolfSky: @apee: Potwierdzam, jak poszedłem przed egzaminem na godzinkę na plac żeby się rozjeździć to mój instruktor specjalnie wyciągnął mi zimną żebym był przygotowany w razie czego - i byłem zaskoczony jak zachowuje przy zimnym silniku - na szczęście pani egzaminator w wordzie rozgrzała motocykl do czerwoności zanim dała mi na niego usiąść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@WolfSky: @apee: Myślę, że jak się nie trafi na ostatniego s-------a to raczej nie będą mieli problemów żeby rozgrzać motocykl na prośbę, np. podczas zapinania kasku i rękawic. Ja całe "omawianie" łańcucha i płynów przechodziłem przy odpalonym silniku, egzaminatorka dodatkowo go jeszcze kręciła co chwile xD
  • Odpowiedz
@tagan: No pewnie tak. Ale u mnie stres zrobił swoje i poproszenie o rozgrzanie to było ostatnie o czym myślałem. Przypomniałem sobie jak już siedziałem przed 8 i czekałem aż się zwolni wtedy go trochę potrzymałem na wyższych obrotach
  • Odpowiedz