Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 110
Niedziela 6:15, chciałbyś pospać chwilę dłużej to nie, nie i c--j, dzwony muszą n---------ć jak wściekłe.
Jest 2021 rok, a czarni dalej żyją w średniowieczu i myślą, że ich baranki nie mają zegarka.
Ja p------e k---a.
#zalesie
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rastafari85: nie chodzi o to żeby baranki przyszły, tylko żeby ciebie obudzić.
Mieszkam przy kościele i w weekend dzwony napierd... dwa razy głośniej niż w tygodniu.
Zlosliwość i tyle.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DumnyZdun: Już były, właśnie dlatego są ranne c---i bo zawsze cie coś obudzi.
Niedziela kościół, sobota kosiarze trawników, a w tygodniu przedszkole i szkoła za oknem.
  • Odpowiedz
@boci4N: Doskonale wiesz, że w naszym kraju nikt nic nie zrobi z kościelnymi dzwonami, to jak walka z wiatrakami. Tak samo z przedszkolem czy szkołą. Co? Zadzwonisz na policję i powiesz, że dzieci za głośno drą p---y? XD Nie bądź śmieszny
  • Odpowiedz
@boci4N: Śmieszne dla mnie jest to, że ludzie się plują o dzwony w kościele. Sam do kościoła nie chodzę ale jestem w stanie zrozumieć to, że taka jest ich tradycja, akceptuję to i nie zamierzam się o to rzucać.

Na tym polega życie w społeczeństwie, że trzeba się do pewnych rzeczy dostosować, a nie robić z wszystkiego co ci się nie podoba problem i toczyć z innymi wojny. Tym bardziej,
  • Odpowiedz
@sheridan97: Tak to można zaakceptować każde łamanie praw. Kiedyś idiotyczną tradycje trzeba przerwać. Dawniej w wigilię bito dzieci ot tak w imię tradycji. Ty może sam byś nie bił ale pozwoliłbyś na bicie dzieci sąsiadów prawda? To w końcu tradycja i społeczeństwo...
  • Odpowiedz