Aktywne Wpisy
wilk633 +75
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
MrBeast +29
Typowa baba, dopiero jak ją "odrzucił" to się nim zainteresowała.
Głupi pocałunek tak mu zawrócił w głowie, że co by się działo jakby mu popuściła szpary.
Damian lata od pośredniaka do pośredniaka, teściowie przyszli nawet telefonu nie odłożył by wstać i się przywitać.
Boczek hipokryta mówi o tym że ktoś się źle odzywa do kogoś, że jak tak można się odezwać XD Ciekawe skąd te opinie o jego serwisie XD
Ogólnie po
Głupi pocałunek tak mu zawrócił w głowie, że co by się działo jakby mu popuściła szpary.
Damian lata od pośredniaka do pośredniaka, teściowie przyszli nawet telefonu nie odłożył by wstać i się przywitać.
Boczek hipokryta mówi o tym że ktoś się źle odzywa do kogoś, że jak tak można się odezwać XD Ciekawe skąd te opinie o jego serwisie XD
Ogólnie po
Musiałam wziąć pod opiekę psa mojego brata, który ze względu na stan zdrowia nie jest się w stanie nim dalej opiekować. Piesek to 11-letnia Sara, waży około 8kg i ma w sobie mnóstwo energii. Niestety Sara wymaga sterylizacji, ma problemy ze stawem (ale biega po schodach i na spacerach) i przyjmuje leki wspomagające, nie potrafi chodzić na smyczy. Poza tym jest kochanym psem, bardzo lubi ludzi, nie ma problemu z innymi psami.
Niestety nasz #piesmisiek jest psem terytorialnym, z chorobą serca i IBD - każdy nawet najmniejszy stres powoduje u niego nawrót choroby, a serce też mu słabnie. Sytuacja jest na tyle poważna, że Misiek musiał pójść na kilka dni do teściów (gdzie dopada go mocna tęsknota i stres), a ja musiałam przyjąć Sarę do siebie. Teściowie nie są w stanie dłużej opiekować się Miśkiem bo poza jego chorobami, to pies po przejściach (jego historia jest pod tagiem #piesmisiek). Nie mogę Miśka zabrać do jego własnego domu, bo nie dogaduje się z Sarą (próbowaliśmy już od pewnego czasu różnych sposobów zapoznawczych i widzimy że dla Miśka to ogromny stres, niepewność, jego lęki nad którymi pracowaliśmy wracają). Muszę znaleźć dom lub fundację dla Sary.
Jestem w fatalnej sytuacji i szczerze mówiąc nie wiem co robić bo wiem ile psów czeka na dom. Jeśli ktokolwiek z was mógłby mnie jakoś pokierować, gdzie szukać pomocy to będę wdzięczna. #psy #pies #pokazpsa #tarnow #pomocy
Komentarz usunięty przez autora
W zasadzie to bardziej komentarz dla zasięgu, ale może też być ważne :)
(sorry za capsa ale lepiej widoczne)
A może jacyś przyjaciele by się zaopiekowali?
Czy Twój brat nie odczuje bardzo negatywnych skutków nieobecności Sary kiedy dojdzie do siebie i wróci do w miarę normalnego życia?
@kicioch: Mój piesek ma zwyrodnienie kręgosłupa i też problemy ze stawami, dostaje:
Vetoquinol Caniviton
suplement
@kicioch: kastracji.
Dlaczego do tej pory nie została wykastrowana? Dla 11-letniej suczki jest to niestety zabieg obarczony sporym ryzykiem.