@wilq1337: jestem ekspertem w tej dziedzinie, bo miewam okresy, że afty mam jedna po drugiej, więc mogę śmiało ci polecić Sachol. Dezaftan to gówno, nic nie pomaga, szkoda kasy.
@wilq1337: w tej #!$%@? reklamie dezaftanu uporczywie zapominają dodać, że ten preparat #!$%@? działa. Na afty zbyt wielu metod nie ma. Jak jest bardzo źle to ibupromy trochę pomagają. Ja najbardziej lubię załatwiać te #!$%@? po męsku, gorzałą. Wystarczy jedna kropla czegoś mocniejszego punktowo na afte lub większą ilość do płukania dzioba. Przed zabiegiem warto się wypróżnić. W każdym razie, aplikacja może mało przyjemna, ale afta drętwieje i jest na
@plemnik_w_piwie @wilq1337 Dokładnie. U mnie też nic nie pomagało. Trzeba było przecierpieć swoje. A afty miałem dość często. Średnio raz na miesiąc. Jak się ugryzłem żując gumę albo w ogóle zraniłem w buzi to było pewne że wyjdzie afta. Aleeee od 3 lat używam szczoteczki sonicznej Xiaomi xd no i #!$%@? przez te 3 lata może raz miałem Afte. Wcześniej używałem zwykłej. Takiej analogowej xd
@wilq1337 mnie tam te wszystkie dezaftany gówno dają, szczególnie że weź to utrzymaj w gębie w jednym miejscu, po 10 sekundach się wypłukuje. Albo trzymasz wargę palcami i siedzisz tak z otwartą mordą.
@mr_arus: spróbuj zmienić pastę do zębów bez sls. Na przykład zielony elmex, jedyny minus to słabo odświeża i słabiej myje. Ja teraz używam pastę seysso od szczoteczki sonicznej i jest sztos bo żadnych aft. Wcześniej kilka w miesiącu i szło zwariować. Pomyśl też o jakichś witaminach.
@wilq1337: Orofar albo inne #!$%@? tabletki na gardło. Nic mi tak nie pomogło nigdy, żadne dentosepty i sachole. Bierzesz tabsa od gardła i trzymasz go przy tym bolącym miejscu ile wlezie a po paru godzinach jak ręką odjął.
@Mirdon1: Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
@wilq1337: Mi pomaga dentosept a. Co prawda po nałożeniu afta piecze jakbym do niej przyłożył rozżarzony pogrzebacz, ale po chwili przynosi to ulgę, a po dwóch-trzech dniach prawie całkowicie znika.
@wilq1337: Dentosept polecam. Wiele lat miałem afty i nic nie pomagało. Smarujesz tym patyczek higieniczny, na aftę, chwila ostrego bólu ale możesz zjeść w spokoju posiłek czy odpocząć na chwilę bo zaraz wchodzi miejscowe znieczulenie. Na dłuższą metę też zalecza afty a nie tylko znieczula.
Jako, że są zarzuty i jest oczernianie mnie, że rzekomo nie jestem Polakiem tylko ruskim to wrzucam dowód, że oczerniający mnie ludzie się mylą. Wszelkie nieodpowiednie komentarze szkalujące będą usuwane. #ukraina #rosja #wojna #wykop
Prawdziwy środek to Sachol
@wilq1337
Dokładnie. U mnie też nic nie pomagało. Trzeba było przecierpieć swoje. A afty miałem dość często. Średnio raz na miesiąc. Jak się ugryzłem żując gumę albo w ogóle zraniłem w buzi to było pewne że wyjdzie afta. Aleeee od 3 lat używam szczoteczki sonicznej Xiaomi xd no i #!$%@? przez te 3 lata może raz miałem Afte. Wcześniej używałem zwykłej. Takiej analogowej xd
Tylko płukanie Listerine co kilka godzin pomaga.
Zdezyynfekuj alkoholem tak z 40% minimum (。◕‿‿◕。)