Wpis z mikrobloga

@Paula_pi: lepiej, ale musiałbym je wozić. Najbliższy basen 20 km w jedną stronę. A tak jak jest ciepło to spontanicznie przeskakują w kostiumy i walą do wody. Potem chwila odpoczynku na ogrzanie się i znowu do wody, obiad, pół godzinki, bo podobno skurcze i znowu do wody. Dzień w dzień, kiedy chcesz ;-)

Ps. Dolicz chemię, wodę (ten model ma ledwie 10 000 litrów), ewentualne dodatki jak odkurzacz, siatka, pokrywa,
  • Odpowiedz
Ale hola! To ten model, który wytrzymał mi jeden sezon i poszło dno!

@WampirZSuchodolu:

Ale hola! Takie dno naprawilbys bys w 20 minut zestawem łatek do basenów za 10zł z Auchan.

No ale lepiej sie brandzlować na mirko przecież ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 59
@WampirZSuchodolu: dno poszło w takim za 350 to pójdzie i w takim za 980. Przygotuj odpowiednio podłoże pod basen. Ja miałem basen za 400 zł na stelażu o śr 305 i z 4 sezony bez problemu wytrzymał aż go sprzedałem żeby kupić większy. Tyle, że po każdym sezonie basen był myty i chowany na zimę.
  • Odpowiedz
  • 8
@WampirZSuchodolu

Nie martw się. Ja jakiś czas temu jechałem po toster a kupiłem ekspres ciśnieniowy. ( ͡º ͜ʖ͡º)

P.S. Ja też mam słabość do swoich dzieci i byłbym w stanie zrobić wszystko aby były szczęśliwe.
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: tj tzw basen kanadyjski i wykonany jest z ocynkowanej blachy i wzmocniony. Na to nałożona specjalna folia pcv która na łączeniach jest zgrzewana. Obok jest przygotowany wykop troszkę głębszy od niecki a tam znajduje się filtr kwarcowy wraz z pompą.
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1: No ja mam 3jke dzieci 3, 6, oraz 9 latka i najstarsi potrafią pływać, niemniej 6latek obowiązkowo w kole gdyż jeszcze nie dosięga dna, a plotek wokół dlatego że najmłodsza uwielbia się kąpać ale nie zdaje sobie jeszcze sprawy z głębokości. Wie że ma się nie zbliżać ale jednak plotek ja powstrzymuje od próby dostania się w okolice basenu. Wszystko jak widać jeszcze kończę. Dziś ostatni montaż plotu w
  • Odpowiedz