Wpis z mikrobloga

Na jakim poziomie teraz trzeba umieć PHP żeby dostać pracę jako Junior? Wystarczy jak umiem pisać proste CRUDy w Symfony, znam jako tako zasady REST API, zasady działania HTTP, podstawy frontendu, SQL i inne tego typu rzeczy? Jak chcę wpisać coś do CV to wystarczy że wiem jak to działa i umiem to zaimplementować przy pomocy google i stackoverflow, czy muszę być bardziej samodzielny? Sprawdzałem wymagania na różnych stronach z ofertami pracy, ale ciężko stwierdzić co to znaczy "podstawowa znajomość" albo "swobodne posługiwanie się". Dacie jakieś przykłady zadań które musiałbym umieć wykonać żeby mnie zatrudniono?

#php #programowanie #webdev #backend #pracait
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Virsky: Symfony demo to oficjalny przykład projektu https://github.com/symfony/demo

Zależy co dostaniesz do zrobienia podczas rekrutacji. Najczęściej są to jakieś zadania z pisania prostych funkcji, klas, dostrzegania błędów w kodzie i ich poprawa. Mogą pytać o to jakie komponenty ma Symfony i które z nich znasz oraz zadawać bardziej skomplikowane pytania które ich dotyczą. Z OOP: to kwantyfikatory dostępu, musisz wiedzieć czym się różnią interfejsy od klas abstrakcyjnych itp

W pracy
  • Odpowiedz