Robię pompki, robię bicka i prawa ręka (jestem praworęczny) mi nie chce rosnąć. Nie mam w niej prawie żadnego progresu, jest wyraźniej węższa od lewej i słabsza.
Gdy na lewą robię bicka 10kg hantlem to na niej mogę podnieść go z 15 razy, na prawej ledwo 10. Jak robię pompki, to prawa ręka też nie domaga i przez to nie robię maxu, którego mógłbym zrobić gdybym miał w prawej siłę lewej.
Miał ktoś podobny problem? Myślę czy po prostu nie ćwiczyć na tym samym ciężarze i ilości powtórzeń obu rąk, dopóki prawa nie dojdzie do lewej
@wez_idz_sobie: choćbyś machał ciężarami całymi dniami to nie urośnie bez odpowiedniej ilości białka (hehe ( ͡°͜ʖ͡°)) oraz kalorii. Analogicznie, jak będziesz robił kilometry rowerem ale nadal żarł tyle że bilans będzie dodatni to nie zrobisz redukcji. Poza tym każdy ma inne predyspozycje do nabierania i zrzucania wagi
@wez_idz_sobie: skoro jestes praworeczny to powinna byc silniejsza, chyba ze cale zycie nic nie robiles tylko grales w komputer. Izolowac i czekac az sie wzmocni. Hantelkiem zaczynaj od prawej, mozesz dodac jedna serie na nia.
Ja mam szczupłe recę i to bardzo, mięsnie zarysowane ale nie rosną. Przy progresie z MC z 75 kg na 160 w 4 miesiące, podciąganie jak i dipsy z obciązeniem 15 kg, łapa w przedramieniu urosła 0.4 cm a w bicku 0.6.
@wez_idz_sobie: gdy robisz trening bicepsów i tricepsów to zawsze zaczynaj od słabszej ręki czyli w twoim przypadku od prawej. Polecam również wykonywanie ćwiczeń powoli
@Arkos12: ja już się pogodziłem. Z ciekawości miałem robione po znajomosci badanie gęstości kości. Mam mocno powyżej normy. Stad brak kontuzji ale no obwód nadgarstka to... 16.5 cm :D czyli średnia kobiety.
Jak ćwiczyłem Więcej to robiła się fajna butelka No ale wciąż nie wyglądam wogole jak osoba z takimi wynikami siłowymi.
Robię pompki, robię bicka i prawa ręka (jestem praworęczny) mi nie chce rosnąć. Nie mam w niej prawie żadnego progresu, jest wyraźniej węższa od lewej i słabsza.
Gdy na lewą robię bicka 10kg hantlem to na niej mogę podnieść go z 15 razy, na prawej ledwo 10.
Jak robię pompki, to prawa ręka też nie domaga i przez to nie robię maxu, którego mógłbym zrobić gdybym miał w prawej siłę lewej.
Miał ktoś podobny problem?
Myślę czy po prostu nie ćwiczyć na tym samym ciężarze i ilości powtórzeń obu rąk, dopóki prawa nie dojdzie do lewej
#silownia #mirkokoksy #kalistenika
Ja mam szczupłe recę i to bardzo, mięsnie zarysowane ale nie rosną. Przy progresie z MC z 75 kg na 160 w 4 miesiące, podciąganie jak i dipsy z obciązeniem 15 kg, łapa w przedramieniu urosła 0.4 cm a w bicku 0.6.
xD
Komentarz usunięty przez autora
Ale ja właśnie podobnie, jak jakaś cipka.
Podciąganie kończyłem chyba 3 serie 1x5, 1x4 i 1x3 z talerzem 25kg
Dipsy z talerzem 50kg 5 powtórzeń a lały jak baba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jedyne co w życiu brałem przy bardzo intensywnych treningach mtb +siłownia +joga to bcaa
Komentarz usunięty przez autora
Jak ćwiczyłem Więcej to robiła się fajna butelka No ale wciąż nie wyglądam wogole jak osoba z takimi wynikami siłowymi.
Pozostało się pogodzić i dbać o zdrowie ¯\_(ツ)_/¯