Aktywne Wpisy
BozenaMal +42
mirko_anonim +290
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki jest inba w mojej rodzinie. Rodzony brat lvl 29 miał dziewczynę, z którą 3 lata mieszkał. Dziewczyna zaszła w ciążę, mieli brać ślub po urodzeniu. Ale pod wpływem plotek, które okazały się prawdziwe, przed zawiadomieniem urzędu o narodzinach dziecka i sporządzeniu aktu urodzenia, bez wiedzy matki, zrobił testy DNA. Jak się domyślacie - nie jest ojcem. I w normalnych warunkach byłoby po sprawie: nie mają ślubu, zero zobowiązań,
Mirki jest inba w mojej rodzinie. Rodzony brat lvl 29 miał dziewczynę, z którą 3 lata mieszkał. Dziewczyna zaszła w ciążę, mieli brać ślub po urodzeniu. Ale pod wpływem plotek, które okazały się prawdziwe, przed zawiadomieniem urzędu o narodzinach dziecka i sporządzeniu aktu urodzenia, bez wiedzy matki, zrobił testy DNA. Jak się domyślacie - nie jest ojcem. I w normalnych warunkach byłoby po sprawie: nie mają ślubu, zero zobowiązań,
"Nowy Ła... Wał" w praktyce ( ͡º ͜ʖ͡º)
@kam966: magazyny energii zmieniają w tym przekręcie tyle co nic.
@nalej_mi_zupy: Dopóki ktoś nie wymyśli super-wydajnych i tanich baterii, na co się póki co nie zanosi, to nie. Zauważ, że w budynkach strategicznych, jak na przykład szpitale są generatory prądu na tradycyjne paliwa, bo magazynowanie energii już wyprodukowanej jest technologicznie nieopłacalne.
Komentarz usunięty przez autora
Na razie w mojej glowie zakladam, ze mam maly domek ktory zimą dogrzewam kominkiem.
@kam966: Z tego co rozmawiałem z kilkoma instalatorami (fotowoltaiki czy pomp ciepła), którzy starają się być blisko „rozmów” w tym temacie, to właśnie taki jest kierunek. Niekoniecznie lobbowanie musi tutaj być głównym czynnikiem. Z tego co mówili Polska nie jest w stanie ani wytwarzać ani magazynować tyle energii poprzez sieć i będą starali się ludzi kierunkować w
W większych zastosowaniach używa się na przykład https://www.youtube.com/watch?v=mmrwdTGZxGk
Prościej ? idź do producenta rowerów i daj mu 10 starych rowerów i da Ci nowy rower (równy cenie tych 10 rowerów) ? Nie.
Komentarz usunięty przez autora
Jak nikt nie potrzebuje, jeśli nawet 100% produkcja z fotowoltaiki w samo południe w idealnym momencie (pogoda, pora roku) to raptem około 10% średniej produkcji klasycznych elektrowni? To nie kwestia wygaszania piecy tylko powolnej zmiany o 10% a to nie