Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +508
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +242
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
Mam pytanie do tych co ostatnio zadłużyli się na mieszkanie na 25 lat. Jak się czujecie z tym, że za 10 lat, w wyludniającej się z powodu demografii Polsce, będzie abstrakcją dla młodych pokoleń, że nie ma wolnych mieszkań albo jest za mała podaż? Nie mówię, że mieszkania teraz nie drożeją i ci po was nie wtopią jeszcze bardziej, no ale myślmy sensownie.
#nieruchomosci #kredythipoteczny
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #60bf62fff770ef000bed55a2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
@AnonimoweMirkoWyznania: Nieruchomości mają to do siebie, że są nieruchome. Wskaźnik urbanizacji w przypadku ludzi w wieku poprodukcyjnym jest niższy niż w przypadku ludzi młodych. Stare osoby w miarę umierania będą dokładać się do podaży nieruchomości ale ta podaż będzie głównie na wsiach i małych miasteczkach gdzie średnia wieku jest większa a mniejsza w miastach.
Z
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: głupszego stwierdzenia dawno nie czytałem. Pod koniec 2019 roku w Warszawie było 107 tysięcy osób w wieku powyżej 85 lat i 263 tysiące od 65 do 85 roku życia. Razem 370 tysięcy osób, z których większość posiada nieruchomości na
znajomyjeniferlopez, kretynofil, zastępcakierownika, chrupol.... To były złote czasy trollowania. Nie wiem czy pamietacie chrupola: to był typ od tekstu "nie rozumiem po co ludzie kupują mieszkania, ja sobie wybudowalem dom pod Białymstokiem, czyli można!". xD Był jeszcze ten typek co zapowiadał, że będzie chodził
Podaż po mieszkaniach emerytów będzie tam gdzie ci emeryci mieszkali. A jest masa wiejskich regionów lub miasteczek powiatowych z dala od większych ośrodków miejskich itp gdzie ta podaż nie trafi na popyt.
@wojteksrz: Owszem. Ale nadal większość starszych osób w wieku poprodukcyjnym zamieszkuje jednak wieś lub mniejsze ośrodki miejskie. Oczywiście to nie znaczy, że w miastach nie ma znaczącej ilości emerytów.
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
@SzitpostForReal: stawiam sto zlotych ze jak tylko pandemia sie skonczy wszyscy zostana zagonieni z powrotem do pracy stacjonarnej. ( ͡° ͜ʖ ͡°)