Wpis z mikrobloga

@pannakota: tak, wypożyczałem oculusa2 właśnie, wszystko spoko, żadnych niemiłych niespodzianek, bardzo fajnie, dzięki temu wypożyczeniu obecnie cieszę się własnościowym sprzętem ;)
  • Odpowiedz
@pannakota: oj, na pewno beat saber, jakieś darmowe "doświadczenia" (ISS, jakieś malowanie, roller coaster), echo VR, superhot, vader immortal (cz 1). Czy coś więcej, szczerze nie pamiętam, bo jeszcze poza tym ja na kablu grałem w swoje rzeczy ze steama. Było trochę tego poinstalowane, ale z takich większych/bardziej znanych to chyba wymieniłem wszystko.

Jeśli jakaś apka ma wersję demo bezpłatną (no, albo cała jest bezpłatna), to można sobie ściągnąć ze
  • Odpowiedz
Natomiast nie było możliwości połączenia się w żaden sposób wymagający uprawnień do konta (czyli streaming do oculus.com/casting odpada, oculus air link też).

@Aqwart2: O, to dobrze wiedzieć, bo chciałam wrzucić obraz na TV :/ Czyli muszę od nich dodatkowo brać chromecasta nawet jak wezmę kabel do pc?
  • Odpowiedz
@pannakota: hmm. Nie powiem Ci na 100%, bo tego wtedy nie testowałem (+ weszło w międzyczasie parę aktualizacji softu oculusowego), ale wydaje mi się (tak na ~75%), że da radę to ogarnąć za pomocą apki AirServer, która symuluje w sieci domowej chromecasta właśnie: https://www.airserver.com/

Nie wiem jakie są możliwości odpalenia tego na TV, używałem wyłącznie na windowsie PC.
  • Odpowiedz
To ja dorzucę trzy grosze od siebie. Jak na to, że zapłaciłem za wynajem u nich sprzętu do VR kompletne grosze to wszystko mega sprawnie, zarówno przy kontakcie z supportem (ich aplikacja mobilna potrafi zmylić) jak i przy dostawie i odbiorze, bardzo fajnie u nich to działa i byłem naprawdę miłe zaskoczony.
  • Odpowiedz