Aktywne Wpisy
luxkms78 +334
W serialach czy grach, w tych wszystkich post-apokaliptycznych miasteczkach, ludzie funkcjonują w takich małych komunach.
Przykłady z rzeczywistości gdzie komuna jakoś tam funkcjonuje również można znaleźć, np. klasztory mnichów, lub różnego rodzaju wspólnoty.
Co skłania nas do stwierdzenia, że w miejscach gdzie ludzie decydują się dobrowolnie zorganizować na takich zasadach, komunizm w skali mikro może w sumie działać.
#wysryw #przemysleniazdupy
Przykłady z rzeczywistości gdzie komuna jakoś tam funkcjonuje również można znaleźć, np. klasztory mnichów, lub różnego rodzaju wspólnoty.
Co skłania nas do stwierdzenia, że w miejscach gdzie ludzie decydują się dobrowolnie zorganizować na takich zasadach, komunizm w skali mikro może w sumie działać.
#wysryw #przemysleniazdupy
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wstępnie wytypowałem już 3-4 modele, które mi najbardziej wizualnie podchodzą. Są to:
BMW serii 3/3 GT - ładne wizualnie, duży wybór, dużo aut z FV, #rozowepaski lecą motzno.
Audi a4 b9 - nawet ładne, największy wybór na FV, #rozowepaski na to lecą ), ale jakoś nie przekonuje mnie do siebie marka audi. Z zalet to jeszcze, że biorę świeży model, ale pewnie lada dzień i tak wyjdzie nowy.
Renault talisman - tanie, ładne, nie ma problemu z autem na FV, można wyrwać nowszy egzemplarz (bmw i audi to 2015-2017, z Renault by nie było problemu z 2018), #rozowepaski nie lecą
Mercedes A klasa/CLA - Ładne, różowe lecą mocno, ale jednak segment niżej i starsze roczniki. No ale Mercedes nie leci tak ostro na wartości. Gorzej trochę z FV.
No i pojawił się nowy gracz - do 80k idzie wyrwać forda mustanga. Ciężko o egzemplarz z FV, ale dobre osiągi i #rozowepaski lecą. Gorzej, że w tych pieniądzach to raczej 3.7 v6, ktore podobno są gówniane.
I teraz drugi temat - chcę brać auto na firmę w leasing (stąd konieczność FV23%) w trybie auta do użytku mieszanego (50% odliczenia kosztów). Jak wygląda sprawdzenie papierów, przed otrzymaniem leasingu? W ostatnich pół roku mam kilka miesięcy na plusie 3-4k, jeden miesiąc na plusie w okolicach bardziej 6-7k, jeden miesiąc 10k i teraz będzie koło 15k na plusie, w międzyczasie kupilem środek trwały za 70k netto i jest w ewidencji i się amortyzuje. Starczy im to? Mogę dać maksymalną możliwą procentową ilość na wkład własny, więc w kwestii wkładu nie ma problemu.
#motoryzacja #samochody #leasing #firma #wlasnafirma
Napisano z Bugatti chiron z systemem Android
@uwielbiamnalesniki: może w wawie, czy innym Wrocławiu tak jest, ale mieszkam w Polsce C, gdzie dalej 20-letnie a6 z 2,5 tdi i tiptronikiem robi wow na "spotach" XD
@JDzej86: Jest nawet ładny, ale zbyt przekombinowany, nie mógłbym nim jeździć. Ale dzięki za propozycję!
@Euph0: XDDDD
Jak polska C to tylko w miare nowe BMW, jakas wioskowa tepa dzida nie ogarnia przeciez osiagow, brzmienia silnika, dyferencjalow itd. To czym sie jaraja ludzie na zlotach nie ma w Twoim przypadku wiekszego znaczenia. A w wioskowe tepe dzidy na jedna noc przeciez celujesz liczac na podryw na gablote.