Aktywne Wpisy
urarthone +73
#garscnewsow i lista wołania
Cześć, zauważyłem, że ze starych list sporo kont jest albo nieaktywnych albo pobanowanych więc będę tworzył od nowa. Ludzie, którzy w ostatnich dniach się odezwali, że chcą być wołani z automatu przeniosę, a resztę proszę o wiadomość pod tym postem ????????????
Cześć, zauważyłem, że ze starych list sporo kont jest albo nieaktywnych albo pobanowanych więc będę tworzył od nowa. Ludzie, którzy w ostatnich dniach się odezwali, że chcą być wołani z automatu przeniosę, a resztę proszę o wiadomość pod tym postem ????????????
enten +5
Jakie miasto najlepsze do życia?
- Warszawa 25.1% (303)
- Kraków 16.4% (198)
- Wrocław 22.7% (274)
- Gdańsk 35.8% (433)
Szybkie smażone szparagi
250g szparagów
100g boczku
15g oliwy
1/2 cebuli (50g)
Kilka pomidorków koktajlowych (60g)
20g parmezanu
Boczek wysmażyć na suchej patelni, jeśli jest wyjątkowo chudy dolać łyżkę oliwy.
Dodać cebulę pokrojoną w piórka, smażyć do zeszklenia.
W międzyczasie szparagom odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki a pomidorki na połówki.
Kiedy cebula będzie zeszklona, dodać szparagi i pomidorki i smażyć na dużym ogniu kilka minut.
Doprawić pieprzem, opcjonalnie solą i posypać parmezanem.
Makro: 737kcal 27B 64T 10W
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
@Kelin: Nie, ale po szparagach moje szczochy śmierdzą bardziej niż zwykle ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@efceka no to jesteście w 22% ludzi z mutacją genetyczną pozwalającą to odczuwać :)
https://www.focus.pl/artykul/dziwny-zapach-moczu-po-szparagach-nie-wszyscy-to-czuj
Też ubolewam, że już gdzieś za rogiem powoli widać koniec sezonu :(
@saoae: mam wrażenie, że dopiero się zaczęło a tu już koniec :/
@chixi: mroziłaś kiedyś szparagi? Ja robię w słoiki zazwyczaj, ale wtedy się nadają tylko na zupę krem albo ewentualnie do tarty, bo są już strasznie miękkie i nie da się tej fajnej chrupkości uzyskać
@lunga: o człowieku, nie powiązałem tego wcześniej a rok temu już prawie robiłem komplet badań - ale jakoś przeszło. W tym roku zacząłem jeść szparagi i znów ten zapach - ale nie wiedziałem, że to od tego :) Dzięki!
Szynka Parmeńska albo inna dojrzewająca, jeśli chodzi w ogóle o rezygnację z mięsa to dorzuciłabym dużo więcej parmezanu po prostu :)