Boczek wysmażyć na suchej patelni, jeśli jest wyjątkowo chudy dolać łyżkę oliwy. Dodać cebulę pokrojoną w piórka, smażyć do zeszklenia. W międzyczasie szparagom odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki a pomidorki na połówki. Kiedy cebula będzie zeszklona, dodać szparagi i pomidorki i smażyć na dużym ogniu kilka minut. Doprawić pieprzem, opcjonalnie solą i posypać parmezanem.
Szybkie smażone szparagi
250g szparagów
100g boczku
15g oliwy
1/2 cebuli (50g)
Kilka pomidorków koktajlowych (60g)
20g parmezanu
Boczek wysmażyć na suchej patelni, jeśli jest wyjątkowo chudy dolać łyżkę oliwy.
Dodać cebulę pokrojoną w piórka, smażyć do zeszklenia.
W międzyczasie szparagom odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki a pomidorki na połówki.
Kiedy cebula będzie zeszklona, dodać szparagi i pomidorki i smażyć na dużym ogniu kilka minut.
Doprawić pieprzem, opcjonalnie solą i posypać parmezanem.
Makro: 737kcal 27B 64T 10W
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw