Wpis z mikrobloga

Chyba będę płakać jak sezon się skończy, jem je teraz na okrągło XD

Szybkie smażone szparagi

250g szparagów
100g boczku
15g oliwy
1/2 cebuli (50g)
Kilka pomidorków koktajlowych (60g)
20g parmezanu

Boczek wysmażyć na suchej patelni, jeśli jest wyjątkowo chudy dolać łyżkę oliwy.
Dodać cebulę pokrojoną w piórka, smażyć do zeszklenia.
W międzyczasie szparagom odłamać zdrewniałe końcówki i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki a pomidorki na połówki.
Kiedy cebula będzie zeszklona, dodać szparagi i pomidorki i smażyć na dużym ogniu kilka minut.
Doprawić pieprzem, opcjonalnie solą i posypać parmezanem.

Makro: 737kcal 27B 64T 10W

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Chyba będę płakać jak sezon się skończy, jem je teraz na okrągło XD


Sz...

źródło: comment_1622102068QcqPaXa266djW92HBzIRQJ.jpg

Pobierz
  • 23
  • Odpowiedz