Wpis z mikrobloga

Dlaczego 98% pizzeri w #bialystok to takie gówno. Zwykłe placki które lepsze bym zrobił w piekarniku. Najlepsze jest to że, otwierają się nowe pizzerie i wyglądają jakby babcia Krysia robiła to w blaszce. Czy serio tak trudno jest poduczyć się nawet na yt jak zrobić dobra pizze neapolitańska, czy sycylijska? Nie #!$%@?. Tu musi być rozwałkowane niedopieczone ciasto, z #!$%@? sosem czosnkowym. Jedynie chyba w Białymstoku to 500stopni trzyma w miarę poziom. Jescze pizza majstry była spoko, ale chyba zmienili kucharza i mimo własnego pieca była słaba
Eh #pizza #pizzaportal #jedzenie
Damianowski - Dlaczego 98% pizzeri w #bialystok to takie gówno. Zwykłe placki które l...

źródło: comment_16217655863sAbzmYL5jzOBGS9HGavck.jpg

Pobierz
  • 29
@Damianowski: to nie jest tylko kwestia Białegostoku. W innych miastach w Polsce trafić na dobrą pizzę to też nie jest taka prosta sprawa. Tym bardziej, że pizza sama w sobie jest prostym daniem, wystarczy tylko trzymać się wytycznych i nie kombinować. Ale nie, lepiej robić gówno, a potem się głupio tłumaczyć, że "Polacy tak lubią".