Aktywne Wpisy
Kumpel19 +10
Zarzutkkake +68
Ale jak to podwójnie zapłacić? Co wy rasiści? Nie wiecie, że plus size to zaleta? Mam chorą tarczyce. Jaki potrójny hepi meal? Kamery nie pokazuja prawdy. To jest problem tych ludzi, że sie tu nie zmieszczą! LUDZIE DAJCIE MI SPOKOJNJE ŻYĆ JA WCZORAJ WŁOSY FARBOWAŁAM I PAXNOKCIE A WY MI MÓWICIE ŻE JA GRUBA!
#bekazgrubasow #humorobrazkowy
#bekazgrubasow #humorobrazkowy
Zrób wiosenną nalewkę (np. z mniszka lekarskiego, pokrzywy, czosnku niedźwiedziego, itp.).
Zadanie mi się podobało, ale nie na te porę roku, bo wydawało mi się, ze nie ma jeszcze z czego robić nalewki. Żadnej nigdy nie robiłam. Ziołowe mnie odstraszają i na bank by poszła do kosza, bez jeszcze nie kwitnie, mniszek lekarski już dawno przekwitł. I olśnienie - łabałbał jest wiosenny! Wizja takiej nalewki już nie napawa obrzydzeniem.
Nalewka jest nastawiona, efekty dopiero za plus minus miesiąc.
Przepis:
0,5kg drobno pokrojonego rabarbaru, zasypany 150g cukru (u mnie puder), później zalany 300ml przegotowanej wody i 200ml spirytusu. Po miesiącu odcedzić i przelać do buteleczek.
Przeżyłam szok kupując spirytus, bo myślałam, ze skoro piją to menele to pewnie kosztuje z 10zl za 0,5l, a zapłaciłam prawie 30zl za 200ml i to w lidlu. Bycie alkoholikiem się nie opłaca.
#pijzwykopem #nalewki
Komentarz usunięty przez autora
@nicnieslyszalam: a tam nie znasz sie
Nie stać ich na takie rarytasy.
ale za przepis dziękuję... pójdę do ogródka :)