@T1oo: Fuga mój faworycik z tej płytki. Ten refren jakoś dziwnie siada. Raz mi pasuje i się fajnie go słucha, innym razem włączę ten kawałek i jakoś dziwnie się słucha tej laski. Nie wiem o co chodzi XD
@lilitch123 Mi się ciężko określić który kawalek jest wg mnie najlepszy. Jednak z fugi utkwił mi w głowie ten fragment:
Nie wszystkich po owocach poznać się da Czasem trzeba oceniać po korzeniach Z uwagą badać ich głębokość i rozgałęzienia I czy za życia była lekka im czy ciężka
@T1oo: Dla mnie nr 1 w Polsce. Nikt tak jak Bisz nie bawi się słowem, nie bawi się skojarzeniami. Z Fugi pamiętam jak pierwszy raz słuchałem to ta końcówka wersu wbiła mnie w Ziemię.
"Robak umysłu powoli oplata się w kokon W końcu rozumiem dlaczego, lecz chcę wiedzieć po co Zegar wskazówką popędza mnie
@lilitch123: Mój znajomy podesłał mi Wilka Chodnikowego w 2012 roku i od tamtego czasu w miarę regularnie słucham Bisza. Dużo przesłuchałem, ale też i dużo jeszcze nie zrozumiałem. I za to lubię jego twórczość.
Ten refren jakoś dziwnie siada. Raz mi pasuje i się fajnie go słucha, innym razem włączę ten kawałek i jakoś dziwnie się słucha tej laski. Nie wiem o co chodzi XD
Nie wszystkich po owocach poznać się da
Czasem trzeba oceniać po korzeniach
Z uwagą badać ich głębokość i rozgałęzienia
I czy za życia była lekka im czy ciężka
Z Fugi pamiętam jak pierwszy raz słuchałem to ta końcówka wersu wbiła mnie w Ziemię.
"Robak umysłu powoli oplata się w kokon
W końcu rozumiem dlaczego, lecz chcę wiedzieć po co
Zegar wskazówką popędza mnie