Pamiętam gdy jako trzynastolatek czytałem tę recenzję w #cdaction. Parę miesięcy później starszy kolega w szkole pożyczył mi pełną wersję gry. Trudno opisać frajdę z pierwszego przechodzenia. Inne czasy, inny świat.
@JavaDevMatt: Ja pamiętam, że za pierwszym razem cieszyłem się jak głupi z faktu można wejść na zwykłe drzewo. Uczucie nie do opisania, bo wcześniej grałem w jakiś platformówki, gdzie tylko niektóre obiekty były fizyczne, a reszta to tło, a tutaj miałem "prawdziwy" żyjący świat.
@JavaDevMatt: W tej recenzji pisze o bajecznie pięknych grach pokroju Morrowinda, dla mnie np. G2 zawsze był ładniejszy niż morrek, jak zobaczyłem pierwszy raz postacie w morrku i to jak się poruszają to miałem uśmiech politowania na twarzy, a Gotyczek od początku mnie oczarował, i to pomimo tego że grałem pierwszy raz jakoś 4-5 lat po premierze.
@bary94pl: Morrowind i Gothic to inny klimat. Jedna i druga gra ma u mnie ciepłe miejsce w moim sercu gracza. Według mnie bez sensu je porównywać, bo te gry celowały w trochę inny target. Każda na swój sposób robiła pewne rzeczy lepiej/gorzej.
@JavaDevMatt: Pamietam, kolega zrobił ze mną wymianę- dał mi gothica dwójkę i jedynkę za mojego najlepszego bakugana w podbazie. Potem gadaliśmy w szkole o fabule i postaciach, disowalismy innych tekstami z gry. Ile ja w to godzin grałem, siedziałem u dziadków po szkole, a babcia przynosiła mi skrojone jabłuszka i jedyne czym się martwiłem, to zeby zrobic Polski na jutro. Prostsze czasy
@JavaDevMatt: zaczalem od G2 bez NK i.. Utknalem w GD :D Wtedy przeszedlem G1 i wrocilem do save z G2. Ah.. Tyle wspomnien. No i namowiles na instalke ( ͡°͜ʖ͡°) auuuuu
@JavaDevMatt ja po raz pierwszy w G2 grałem z Nocą Kruka i powiem szczerze, że nie pasuje mi ta gra bez tego dodatku. Jakaś taka pustka jest bez tego. To tak jakby pominąć mega ważnego questa.
@JavaDevMatt: Swojego czasu znałem recenzję G3 z CDA autorstwa Cormaca na pamięć. Tak po prostu, można było zacząć mi czytać losowy fragment, a ja byłem w stanie dokończyć nie tylko cały akapit, ale i resztę recenzji.
Ileż razy ja ją przeczytałem, zanim dorwałem G3 w swoje ręce.. Minęło prawie 15 lat od kiedy przeczytałem ją po raz pierwszy, a wciąż pamiętam jej fragmenty, takie jak ten, że ciężko było mu
@JavaDevMatt: Pamiętam, że w play'u była recenzja na kilka stron World of Warcraft. Eh... przeczytałem tą recenzje z 5 razy, czasem później do niej wracałem. Niestety wszystko odbijało się o abonament i brak pieniążka w wieku gimnazjalnym. Na szczęście po kilku latach w technikum spełniłem swoje marzenie :) Nie zawiodłem się. Spędziłem kilka lat przy tej grze.
@JavaDevMatt: ja przygodę z Gothicem zacząłem też od recenzji, ale pierwszej części w CD-Action, pamiętam, że wystawili 7/10, ale mi tak się spodobał opis świata, questów i to, że wszystko może Cię zabić bez problemu, że zbierałem parę miesięcy kasę aż kupiłem i się nie zawiodłem, do tej pory jestem na nich w-------y przez tą reckę xD
Parę miesięcy później starszy kolega w szkole pożyczył mi pełną wersję gry. Trudno opisać frajdę z pierwszego przechodzenia.
Inne czasy, inny świat.
#gothic #gothic2 #gry #kiedystobylo #staregry
źródło: comment_1621362870TIYhIXUL02QCg4B5hOEDrj.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
https://www.wykop.pl/wpis/50267243/pokaz-spoiler-dzieki-uprzejmosci-cocamide-mam-dla-/
Komentarz usunięty przez autora
No i namowiles na instalke ( ͡° ͜ʖ ͡°) auuuuu
Ileż razy ja ją przeczytałem, zanim dorwałem G3 w swoje ręce.. Minęło prawie 15 lat od kiedy przeczytałem ją po raz pierwszy, a wciąż pamiętam jej fragmenty, takie jak ten, że ciężko było mu
Jak dziwnie dzis brzmi "pożyczył pelna wersje" to juz takie nie realne...
Co do cdaction mam jeszcze w domu kilkanaście egz. Z tamtych lat :)