Wpis z mikrobloga

#programowanie #csharp

Jaką bibliotekę do zarówno przetwarzania HTML na PDF jak i modyfikowania PDFów samych w sobie byście polecili? Może być płatna, ale taka żeby nie ssała za mocno.

Próbowałem używać IronPdf - niby fajnie, ale headery i footery są jakieś z-----e, kompletnie nie ogarnia styli CSS w tej sytuacji.

iText7 znowu fajnie ogarnia CSSy, natomiast nie wiem czy tutaj gdzieś nie będzie haczyka w innym miejscu.
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@leoha: A orientujesz się ile toto kosztuje? Bo iText7 wydawał mi się bardziej dopracowany niż IronPdf, który bardziej postawił IMO na ładny wygląd strony i marketing niż faktyczną przewagę technologiczną xD
  • Odpowiedz
@zibizz1: No tak, ale w C#? Jak pracowałem dawniej w januszexach to faktycznie bym pewnie tak kombinował, ale w korpo lubią mieć w miarę kompleksowo to zrobione i w miarę możliwości w jednej technologii.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Khaine: no bo musi;) u mnie stoi na severless, więc większość requestów powoduje odpalenie workera na którym jest ten chrome i wystartowanie jego procesu. Ten chrome jest cześcią pakietu ( w npm) więc nie trzeba jakoś osobno tym zarządzać
  • Odpowiedz