Wpis z mikrobloga

@Marmite: Wcześniej jest posmarowana płynnym masłem.

@PanTokarz Są dłużej świeże niż sklepowe, bedą super nawet po 3 dniach pod warunkiem że zamkniesz dopływ powietrza i np. dasz je do plastikowego woreczka.
  • Odpowiedz
@Marmite: I jeszcze Ci źle napisałam. tzn. można masłem ale lepiej rozmąconym jajkiem, jak uformujesz bułki i one już urosną to smarujesz jajkiem( można do niego dodać mleko jak chcesz) i od razu sypiesz ziarnami. Potem pieczesz.
Sorry, przeoczyłam pytanie.
  • Odpowiedz
@arinkao: właśnie jajko się chyba nie nada, bo wtedy na bułce robi się taka "skorupka", tak jak na bułce do hamburgerów. A ja chcę mięciutkie bułki ale żeby jednocześnie trzymały się na nich ziarenka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@arinkao: no nie wiem, jak piekłem bułki do hamburgerów to smarowałem rozbełtanym jajkiem wierzch bułki właśnie po to żeby nadać im taką lekko "skorupkowatą" fakturę, również właśnie dzięki temu wychodzą ciemniejsze na górze. Muszę poszukać w necie na YT jak ktoś piecze bułki posmarowane jajkiem i wychodzą mięciutkie bez "skorupki", bo nie uwierzę dopóki nie zobaczę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz