Aktywne Wpisy

Sleepypl +74

ossprime +59
Vox populi, vox tagei. Dniówka przed otwarciem hamburgerów. Hosso, trwaj.
Wołam @NimooZysku bo był chitry na tę wiedzę
#gielda
Wołam @NimooZysku bo był chitry na tę wiedzę
#gielda
źródło: Zrzut ekranu 2026-05-14 o 15.24.12
Pobierz

Ktoś wyjaśni dlaczego tak się stało, skoro PiS całkiem zrujnował Polskę?
#gospodarka #ekonomia #nowylad
Komentarz usunięty przez autora
@pacuja: Czyli w Brukseli pracują sami debile, co tego nie potrafią zauważyć?
To chyba dobrze, że się nie słuchamy ich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak te dane maja się do prognoz za ten rok? Są wyższe niż konsensus czy niższe?
Co rozumiemy przez rujnowanie gospodarki? Ilość eksportu? Sile nabywcza pieniądza? Skale inwestycji? Ilość RD w PKB? Indeks bigmaca?
Poza tym pytanie wykopków o kwestie ekonomiczne to jak sięganie po porady na forum bankiera
@ZaplutyKarzelReakcji: Doprowadzenie do poziomu Wenezueli, zniszczenie wszystkich przedstawicieli klasy średniej i emigracji na wzór irlandzkiej z XIX wieku
@ZaplutyKarzelReakcji: A to w Wenezueli są jakiekolwiek korzystne? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Są. I oczywiście choć są red flagi (poziom inflacji, poziom inwestycji i nakłady na R&D) to polska gospodarka rozwija się dość dobrze - dość niski udział długu w relacji do PKB, niskie bezrobocie, prognozowany wzrost PKB dość solidny..
A tu kolejny dowód że zaraz euro będzie po 10 zł a w Polsce będzie druga Wenezuela.
źródło: comment_1621259897RJXRh2pMkha1Zo9rjXaFDX.jpg
Pobierz@ZaplutyKarzelReakcji:
To pokaż mi przykłady innych zrujnowanych gospodarek na świecie z wzrostem płac, dużym eksportem i niskim bezrobociem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ZaplutyKarzelReakcji: Jak to? Przecież dają po 100 dziennie tez, że Polska upada i staje się Wenezuelą + w 2021, a Ty się p------------z do jednej osoby, która twierdzi coś innego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciężko znaleźć bardziej zakłamaną i fałszywą osobę od Ciebie