Wpis z mikrobloga

#golenie #zdrowie

Mam dośc golenia sie jednorazówkami...Da radę kupić dobrą maszynkę elektryczną do 100 zł? Nie chcę szaleć z kasą bo nie wiem czy będzie mi pasował taki tryb golenia.
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rad-X: 35zł maszynka z 1 albo 2 ostrzami, a później chyba 40zł za 8 ostrzy (w sklepie). Nie kupujcie żadnych Fusionów i tak dalej, bo 5 ostrzy goli dużo gorzej niż 3. No i jeden wkład to kilka tygodni golenia.
  • Odpowiedz
@Suszi88: Bo próbowałem dwa rodzaje drogich maszynek z 5 ostrzami i każda z nich strasznie mnie cięła, ciężko było dogolić się w niektórych miejscach i propsy jeśli dokładnie zgolisz wąs 5 ostrzami. 3 spokojnie wystarczają.
  • Odpowiedz
@gzegzolka: Wypryski powstają przez bakterie, które wchodzą do podrażnionej skóry. Woda po goleniu sobie z tym radzi. Nie balsam, a woda. Balsam powoduje wypryski. Uwikłane włosy to efekt 5 ostrzy lub tępych ostrzy.
  • Odpowiedz
@gzegzolka: Ten żel jest dobry dla Ciebie, bo po prostu masz suchą cerę :D dlatego woda po goleniu Cię dodatkowo suszyła. Te z nieco wyższej półki niż bond mają dodatkowe składniki, które zapobiegają nadmiernemu wysuszaniu, ale żel w Twoim przypadku jest dobrym rozwiązaniem. Ja korzystam z wody, bo mam cerę tłustą. Wcześniej korzystałem z balsamów, bo myślałem że są łagodniejsze i to był spory błąd.
  • Odpowiedz