Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Czy ktoś wytłumaczy mi o co chodzi, że praktycznie nie da się znaleźć u dealerów 1-2 letniego suva marki premium w benzynie 3.0? Chciałem wziąć coś w #leasing ale same diesle. Z V8 w benzynie to można znaleźć co najwyżej X5M i X6M #motoryzacja
  • 6
@rosiv: czy wyjaśnisz nam maluczkim dlaczego z takim budżetem, nie weźmiesz nowego nie wypierdzianego samochodu :D z przedłużoną gwarancja, w końcu taka fura to niezła mina ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kuncfot: No właśnie to było by chyba lepsze posunięcie ale znowu ceny nowych są z kosmosu i trochę szkoda mi wziąć furę za 500k żeby zapłacić 250k za możliwość pojeżdżenia przez 3 lata. Chyba otworzę nowy wątek z prośbą o poradę :)
@rosiv: Tobie szkoda ale masz nadzieje ze ktoś inny kupi nówkę żeby po roku dwóch taki jak ty mogl sobie kupić o 50% taniej i najlepiej żeby miał marginalny przebieg. Haha co za naiwność. To sa marginalne przypadki jak rzeczywiście kogos sytuacja zmusi do pozbycia się auta. Jak chcesz to poluj na 3 latki poleasingowe ale tez pewnie łatwo nie bedzie
@rosiv: rynek nowych aut zwolnił z powodu pandemii, mniej nowych aut się sprzedało co przekłada się na rynek „młodych” używek, ludzie mniej chętnie wymieniają auta na nowe. Sam szukam 2-3 letniego autka i sensowna oferta się pojawia raz na miesiąc i znika po max kilku dniach. Nie wspominając ze roznica w stosunku do nowego auta wynosi tylko jakieś 20-25%
autka i s

@rosiv: To naturalne. Poleasingówki wracają na rynek po ok. trzech latach, kiedy kończy się leasing.
Samochody mające rok- dwa lata, to często samochody po wypożyczalniach, lub powypadki.

Druga sprawa, że samochodów jest bardzo mało na rynku. Stocki świecą pustkami. Jakiego modelu szukasz?