Aktywne Wpisy

capol2 +503

afc85 +250
nie sądziłem że tutejsze prawactwo okaże się jeszcze gorszym nazistowskim szambem niż uważałem do tej pory
usprawiedliwianie, otwarte popieranie i radość z obrzydliwych zbrodni popełnianych przez muzułmańskich terrorystów w #izrael to coś czego nie spodziewałem się nawet po konfederuskich zwyrodnialcach popierających kacapskich zbrodniarzy
muzułmańscy terroryści z dziką radością popełniają bestialskie tortury, gwałty i morderstwa także na dzieciach, a prawctwo się cieszy i bredzi o "zabijaniu okupantów"
IDENTYCZNIE banderowcy usprawiedliwiają zbrodnię wołyńską, że
usprawiedliwianie, otwarte popieranie i radość z obrzydliwych zbrodni popełnianych przez muzułmańskich terrorystów w #izrael to coś czego nie spodziewałem się nawet po konfederuskich zwyrodnialcach popierających kacapskich zbrodniarzy
muzułmańscy terroryści z dziką radością popełniają bestialskie tortury, gwałty i morderstwa także na dzieciach, a prawctwo się cieszy i bredzi o "zabijaniu okupantów"
IDENTYCZNIE banderowcy usprawiedliwiają zbrodnię wołyńską, że

Nie byłem z nim zżyty, przestał srać w domu jak miałem 1,5 roku a od 6 lat nawet nie zamieniliśmy ze sobą słowa. Dzisiaj dostałem polecony od niego, że w związku ze stanem zdrowia chce rozliczyć ze mną spadek i chce zawrzeć jakąś umowę spadkową.
Pytanie do wykopkowych ekspertów: bawić się w to w ogóle? Nie powiem, dziwnie mi się zrobiło, ale czy ja powinienem mieć jakieś moralne prawo do tego co mi ewentualnie zostawi? Może go ruszyły wyrzuty sumienia na starość, nie wiem. Z drugiej strony jaka jest opcja dowiedzenia się tego co jest w spadku? Bo wolałbym uniknąć spuścizny w postaci długów, chociaż raczej - powtarzam raczej - go o to nie posądzam, bo ma/miał jeden z najlepiej płatnych zawodów.
Co sądzicie?
#spadek #ojciec #prawo #kiciochpyta
Komentarz usunięty przez moderatora
@biszkoptowy_pies_obronny: prezes orlenu umiera? xd
Facet widocznie chce zostawić porządek po sobie w papierach.
Wszystkie moralne historie i inne bzdury weź zostaw sobie na później abyś miał o czym na emeryturze rozmyślać.
Warto wszystko załatwić u notariusza, koszt symboliczny. Notariusz jest w stanie zbudować testament abyś był obciążony tylko długami do wysokości
@biszkoptowy_pies_obronny: A co Ty o tym sądzisz? Najcenniejszym spadkiem mogą być ostatnie słowa Ojca.
Chyba, że ojcu chodzi o darowiznę czegoś, to jak najbardziej można. Natomiast do ewentualnego testamentu Twoja obecność nie jest konieczna.
@Dan0ta: co do zasady nie wiemy też co miał na myśli ojciec OPa i skrót myślowy "umowa o spadek" ma tyle znaczeń, że może oznaczać dosłownie wszysko.
Ja ze swoim ojcem nie miałem dobrych stosunków. Umarł nagle. Byliśmy że sobą mocno skłóceni. Po jakimś czasie, zaczyna coś takiego męczyć.
Porozmawiaj z nim, powiedz mu co o nim myślisz, co do niego czujesz i dlaczego akurat tak.
@biszkoptowy_pies_obronny: Finansowo to o wiele łatwiej jest mieć wszystko spisane, podliczone i legalne niż po śmierci dłubac w stertach papierów, przedmiotów itd.
A po ludzku - szlachetną jest sprawą umierajacym dać szansę na ostatnie słowo, nawet jeżeli ktoś kawał #!$%@? był (nie móię, że Twój ojciec był, bo nie wiem). Nawet skazańcom dajemy ostatni posiłek i ostatnie słowo, możliwość wyspowiadania