Wpis z mikrobloga

https://www.otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-ford-mondeo-mk4-gold-x-ID6DnKhw.html

Taki Fordzik na przeczekanie na rok, dwa, co myślicie? Z wad oprócz wizualnych: przegląd i OC do lipca, klima do nabicia, bo słabo chłodzi, czujnik ABS w lewym, tylnym kole, głośnik w drzwiach z tyłu do wymiany bo pierdzi, głośnik czujników parkowania z tyłu. Poza tym na kompie nie pokazało żadnych błędów, zawieszenie spoko, nic nie stuka, dobrze zbiera nierówności.

Gość uczciwy, mamy wspólnego znajomego, zszedł na 8600, zejdzie na 8500. Jakie opinie ma ten silnik 1.8 125KM?

No i tak, fundusze mam na znacznie lepsze auto, ale jakoś tak szkoda mi ładować w auto, myślałem o jakiejś działce. Poruszam się głównie po mieście.

A ten fajny bo duży, dwa rowery pakuję na klapę i jedziemy gdzieś w teren. Nawet nie będzie aż tak szkoda jak poobdzieram.

• 12
@BajerOp: @Dejwi996: @reakwon: a jak zatrzęsie nim przy odpalaniu to nie dwumasa? Nigdy nie miałem diesla, więc nie wiem czy to normalne, ale sam silnik chodzi stosunkowo cicho jak na diesla oczywiście, obroty sztywne, nie falują, biegi też normalnie wchodzą
@cherrz
- Przegląd - 100 zł, oc pewnie 500-1000 (nie wiem czy masz już jakieś zniżki)
- klima nie do nabicia, a do naprawy czyli kwota to ????
- czujnik ABS w lewym tylnym kole? Skąd wie że to czujnik? To że wyświetlił się błąd tego tylnego czujnika to rzeczywiście może by to uszkodzony czujnik to wtedy 100-120 zł z częścią i wymianą ale ten błąd oznacza też uszkodzona wiązkę lub sterownik,
@cherrz: 1.8 to staroć, pamięta to jeszcze fordy za lat 90. Niepożądany na rynku wtórnym stąd na ogół dużo niższa cena względem 2.0. 2.0 dużo lepszy, jednak tutaj cena robi robotę, jak wszystko tak z grubsza gra to można brać.