Wpis z mikrobloga

@paulusapis: ja bym zostawiła płytę na wyspie, ale według mnie powinieneś odsunąć zlew od lodówki. Ciąg idealny jest taki: lodówka -> blat, żeby odłożyć coś, bo wyciągasz -> zlew do obróbki -> blat, żeby kontynuować przygotowanie -> płyta indukcyjna/piekarnik do obróbki termicznej. Zrobienie podciągu pod wentylacje ułatwi tez umieszczenie opraw sufitowych z oświetleniem - w kuchni wygodniejsze rozwiązanie, niż wiszący żyrandol, który zbiera tłusty kurz :)
  • Odpowiedz
@dobrzecisiewydaje: układ pod ścianą jest, tak jak pisałem, wrzucony na pałę. Lodówka będzie na 92cm więc większa niż tutaj, piekarnik planuję wrzucić na wysokości w zabudowie po lewej stronie lub po prawej i lodówka z lewej. Na środku zlew ze zmywarką i zostaje płyta - czy wciskać ją tam i mieć całą pustą wyspę czy dać na wyspę.
  • Odpowiedz
@paulusapis: Jeżeli to dom jedno rodziny to pół biedy bo masz wentylację murowaną i ci zawsze wyjdzie gdzie chcesz. Mój post dałem ze względu na to że robię jako brygadzista monterów wentylacji na pato developerce i widziałem kwiatki typu obniżany sufit o 20cm bo okap na wyspie lub półki w zabudowie meblowej zajęte przez doprowadzenie spiro to wywiewu( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@paulusapis: mam u siebie powciskane wszystkie sprzęty w takim układzie jak mówisz i do tego pusta wyspa i jest to niewygodne. Teraz z perspektywy czasu dałabym płytę na wyspę, ale nie miałam wtedy ani tej wiedzy, która mam teraz, ani doświadczenia ¯\(ツ)
  • Odpowiedz
@paulusapis: To powiem Ci że w moim domu dałem płytę w narożnik przy ścianie a zamiast wyspy murek z blatem mi ten efekt się podoba a jak wpadają znajomi to nawet fajno się pije (ʘʘ)
  • Odpowiedz