Aktywne Wpisy
Piskariota15 +1
Jestem spokojnym ojcem. Mozolnie jak pieprzony Syzyf powtarzam dziecku że załatwiaj konflikty rozmową nie agresją (Już nie muszę powtarzać bo umie jeden z drugim)...
Ale dziś jeden gówniarz 16/17 letni na pasach przeklął do mojego syna i poczułem mega agresje którą ostatni raz czułem 15 lat temu kiedy to #!$%@?łem po ryju za tzw. "spojrzenie"...
Miałem jeszcze jednego dzieciaka w foteliku na swoim rowerze i człapiąc z tym rowerem i fotelikiem po
Ale dziś jeden gówniarz 16/17 letni na pasach przeklął do mojego syna i poczułem mega agresje którą ostatni raz czułem 15 lat temu kiedy to #!$%@?łem po ryju za tzw. "spojrzenie"...
Miałem jeszcze jednego dzieciaka w foteliku na swoim rowerze i człapiąc z tym rowerem i fotelikiem po
Ustrojstwo +39
Dziś odważnym celem będzie dopłynięcie na metę ale może być ciężko zostało ponad 70 km a pogoda jest kapryśna (teraz lekko mżawi)
Wczoraj nie było podsumowania gdyz bylem padnięty bo pokonałem około 70 km.
Z fartem mirasy
https://www.olx.pl/d/oferta/kajak-slalomowym-smyk-CID767-IDFXXsX.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0
@majinareq: kurdełe od tysiaka się zaczynają chyba zostanę przy wynajmie na spływ :D
Bardzo mi się podobał ostrzejszy spłw Dunajcem a innym razem Skawiną z chęcią bym poszedł na coś ostrzejszego a to podobno gdzieś przy Kudowej w Dolnoślaskim ? chyba że znasz inne ostrzejsze ;d?
Lubie też długie nudne ale widkowe spływy jak Czarną Hańczą na Mazurach - co prawda nie byłem na kilkudniowym (jeszcze) ale super sprawa
@dirtydenier: spokojnie mirasku, akurat rzeki nie powinny być jeszcze w najbliższej przyszłości wydeptane przez człowieka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli z kolei myślisz o długich trasach takich jak moje i twoje możliwości transportowe są ograniczone to kajaki pneumatyczne wysokocisniowe są idealne. W zeszłym roku spotkałem gościa który takim płynął nad morze i kajak był naprawdę solidy, w dotyku przypominał zwykły sztywny a można go było spakować do plecaka/torby.
Jasne wypożyczanie jest tańsze ale na krótkie spływy wzdluz wyznaczonych tras. Nikt ci nie wynajmie w rozsądnej cenie kajaka na spływ np 400 km bo transport takiego kajak sporo kosztuje i wypożyczalnia by musiała sobie to uwzględnić więc czy kajak twój czy nie i tak trzeba za ten transport zapłacić.
Z kolei jak kupisz kajak swój to zawsze możesz go też sprzedać a