Aktywne Wpisy
mentari +222
iluvmypickle +11
Wersja wpisu bez słów pogardy wobec juniorów bo wczoraj usuneli
Wchodzenie do IT w 2024 to objaw zaawansowanego kretynizmu
Wyobraźcie sobie taką sytuacje - chodzić 5 lat do technikum infrmatycznego gdzie robi się egzaminy zawodowe + ZAPIEPRZASZ ucząc się jakiś granic ciągów limesów, zaawansowanych funkcji trygonometrycznych żeby zdać to rozszerzenie na chociaż 70% i uczyć się pythona żeby zdać infe na 90%+
Potem
Wchodzenie do IT w 2024 to objaw zaawansowanego kretynizmu
Wyobraźcie sobie taką sytuacje - chodzić 5 lat do technikum infrmatycznego gdzie robi się egzaminy zawodowe + ZAPIEPRZASZ ucząc się jakiś granic ciągów limesów, zaawansowanych funkcji trygonometrycznych żeby zdać to rozszerzenie na chociaż 70% i uczyć się pythona żeby zdać infe na 90%+
Potem
Jakiś czas temu opublikowałem wpis o Byczynie, która otoczona jest średniowiecznymi murami miejskimi. Podesłaliście mi wtedy całą listę miast i miasteczek, które mają podobny charakter.
Kilka z nich już odwiedziłem, a mianowicie Paczków, Niemczę, Dzierżoniów i Szydłów.
W tym wpisie chciałbym Was zabrać do Paczkowa, którego długość murów wynosi 1200 metrów, a wysokość sięga 7 metrów. Do dnia dzisiejszego zachowało się 19 baszt oraz trzy wieże bramne Wrocławska, Ząbkowicka i Kłodzka. Fortyfikacje powstały między XIV i XVI wiekiem.
W sieci Paczków nazywany jest czasem śląskim Carcassone.
Wykopiecie znalezisko?
#antekpodrozuje #slask #opolskie #polska #europa #podrozujzwykopem #podroze #ciekawostki #ciekawostkihistoryczne #zainteresowania #paczkow
Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi znaleziskami to zapraszam do śledzenia hashtagu #antekpodrozuje
@TRAVELEK24_PL @gdziesloncedlanaswschodzi @polegytravels @Zwiadowca_Historii @pannoramix @Jaracz_Joint @MrDeadhead @MikeR @miig @Marc_045 @LeCegua @Cukrzyk2000 @Kiragira @MikeR @Zontey @iluvatarek @Sanctified90 @pankoszmarny @mateoaka @jannekk @feurio @Szpilkiwplecaku @busemprzezswiat @MG78 @UniqueMoments @agni-ptaszynska @rudeiczarne
@robimypodroze @mewawlocie @wposzukiwaniu @jaktodaleko @BeforeWeGetOld @Gadulec @tuiwszedzie
Także wszystko na legalu, nawet kamizelka była :)