Aktywne Wpisy
Minimalna w Polsce obecnie to 3510zł netto.
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
Wszedłem na stronę a ogłoszeniami samochodów żeby sprawdzić jakieś auto które mi się podoba wizualnie.
Gdyby odkładać 100% wynagrodzenia potrzeba 44 miesiące żeby odłożyć na takie auto o ile oczywiście jego cena nie wzrośnie.
Załóżmy jednak inny scenariusz realistyczny że mogę odkładać 500zł miesięcznie bo reszta idzie na wynajem + jedzenie.
Wtedy czas odkładania pieniędzy wzrasta do 309 miesięcy czyli ponad 25 Lat!!!
źródło: Zrzut ekranu 2025-04-14 040433
Pobierz
fan_Kazika +23
źródło: temp_file6960868448982367867
Pobierz

Polak, który zajmuje się Big Data na umowie o g---o (B2B) i zarabia 11 tysięcy netto złotych: mam nadzieję, że będzie obniżka podatków wtedy na pewno będę drugim Billem Gatsem.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#programowanie #heheszki #emigracja #pracbaza
@wykopowy_brukselek: nie wiem, ale się domyślam ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Ignacy_Loyola: Słabo znasz rynek. 11 tysięcy złotych na B2B to w 2016 płacili i nie za Big Data, tylko klepanie CRUD-ów w zwykłym Software Housie, który płacił tak średnio.