Wpis z mikrobloga

czyli teraz polonistki w szkołach to zamordystki.

@srogie_ciasteczko: Jak na kogoś kto szafuje poprawnością języka, umiejętność czytania ze zrozumieniem leży u ciebie na naprawdę niskim poziomie. Zamordystą jesteś ty, na szczęście takim bez władzy i możliwości.

Może, ale normalne, że będzie za to oceniany,

To, że ktoś chce być trzymany za mordę i ulegle trzymać się urojonych zasad nawet gdy nie musi, po to tylko aby nakarmić swoją mentalność niewolnika,
  • Odpowiedz
@bigos555 oj, tak, tak, jestem zamordystą, a w ogóle to marnie piszę po polsku, tylko dlatego że nie robię tego IDEALNIE. W każdym razie i tak dużo lepiej od ciebie.
Jesteś jak rebeliant z gimnazjum. Tylko buk morze cie sondzić.
  • Odpowiedz
@srogie_ciasteczko: Mentalność poddańczą Polak wypija z mlekiem matki. Nawet jak nie ma pana, to sobie go wymyśli, żeby tylko łeb pod jakimś butem położyć. Kurła panie rebeliantów sie tera narobiło, kiedyś tego nie było.
  • Odpowiedz
@bigos555 nie masz o mnie pojęcia. Jestem poza systemem, zarabiam, prawie nie płacę podatków, nie pracuję regularnie, oszczędności w krypto i gotówce, nie prowadzę typowego trybu życia. Prawie na pewno z nas 2 to ty jesteś typowym obywatelem.
Tyle że ja tym sobie mordy nie wycieram, żeby usprawiedliwić nieudolność.
  • Odpowiedz
Tyle że ja tym sobie mordy nie wycieram,

@srogie_ciasteczko: Wycierasz sobie, żeby leczyć swoje kompleksy. Nie ma lepszego ego boosta, jak referencja społeczna w której dyskredytujesz innych. Do tego potrzebny jest ci urojony "obowiązkowy" schemat, który wprojektujesz sobie jako jedyny właściwy, a zarazem lepszy. Cyk i samoocena magicznie wzrosła, choć nic właściwie się nie zmieniło.
  • Odpowiedz