O co chodzi z tym bólem d--y że najnowszy patch "znowu popsuł grę"? Coś namieszali przy przyroście populacji ale to raczej było nieuniknione bo silnik tej gry nie był w stanie dźwignąć mechaniki i się nie usrać po jakichś 200-300 latach kampanii.
O co chodzi z tym bólem d--y że najnowszy patch "znowu popsuł grę"?
@stulejan_perspective: Pewnie o to, że dla niektórych narzekanie na Paradox to konieczność, zawsze musi być źle a pochwalenie czegoś to skaza na honorze.
Wg mnie też jest lepiej. Zawsze gram na takim samym rozmiarze galaktyki i jak teraz ogrywam to się zdziwiłem "co ten kryzys tak szybko?" - a był szybciej, bo gra w końcu szybciej chodzi
@stulejan_perspective: AI nie radzi sobie z nową ekonomią, wpada w spirale braku żywności, kredytów, dóbr konsumpcyjnych, planety im się buntują i odłączają od macierzy.
@stulejan_perspective: standard że dzieci płaczą na zepsutą grę ale i tak w nią grają, albo psioczą na spolszczenie a pewnie i tak po polsku grają , to taki typ młodego janusza i ja już się przyzwyczaiłem ich olewać
@stulejan_perspective: gracze są niepocieszeni, bo gra straciła jeden z 4 rdzeni gry 4x, mianowicie expand. Nielicząc mniejszych map, jestes aktywne karany za zdobywanie kolejnych planet czy to armią czy kolonizacją, zmniejszając mocno przyrost na starych pkanetach. Do tego zaludnienie ringworldów czy habitatów które odblokowywujesz w później grze, jest niemalże niemożliwe bez jakiś dzikich exploitów. Jak jeszcze limit na jednej planecie jakiś sens może mieć, limitowanie na podstawie imperium nie ma
O co chodzi z tym bólem d--y że najnowszy patch "znowu popsuł grę"? Coś namieszali przy przyroście populacji ale to raczej było nieuniknione bo silnik tej gry nie był w stanie dźwignąć mechaniki i się nie usrać po jakichś 200-300 latach kampanii.
@stulejan_perspective: Pewnie o to, że dla niektórych narzekanie na Paradox to konieczność, zawsze musi być źle a pochwalenie czegoś to skaza na honorze.
Wg mnie też jest lepiej. Zawsze gram na takim samym rozmiarze galaktyki i jak teraz ogrywam to się zdziwiłem "co ten kryzys tak szybko?" - a był szybciej, bo gra w końcu szybciej chodzi
@stulejan_perspective: nie możesz popsuć czegoś co nie jest naprawione ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nielicząc mniejszych map, jestes aktywne karany za zdobywanie kolejnych planet czy to armią czy kolonizacją, zmniejszając mocno przyrost na starych pkanetach. Do tego zaludnienie ringworldów czy habitatów które odblokowywujesz w później grze, jest niemalże niemożliwe bez jakiś dzikich exploitów. Jak jeszcze limit na jednej planecie jakiś sens może mieć, limitowanie na podstawie imperium nie ma