Wpis z mikrobloga

Zajmuję się międzynarodowym transportem samochodów osobowych. Czasami takie kwiatki odbieramy, że sie zastanawiam po co to w ogóle sprowadzać. Czy byliby zainteresowani tagiem #wyklepiesie , pod ktorym wrzucałbym aktualne, albo wykonane juz transporty? Moglibysmy podyskutować o zasadności kupowania takich aut w Niemczech, Francji i ich naprawie w Polsce.

#samochody
Pobierz terrarek - Zajmuję się międzynarodowym transportem samochodów osobowych. Czasami taki...
źródło: comment_1619178802eCg1GrTXnzpqttiYtBW6Dp.jpg
  • 64
sie zastanawiam po co to w ogóle sprowadzać

@terrarek: boczne przednie szyby do odzyskania + większość szpeju spod maski

handlowałem ćwiartkami i połówkami samochodów kiedyś to schodziły jak świeże bułeczki

już nie mówiąc o tym, że to jest serio słabo dziabnięty samochód i po wymianie drzwi, maski, blacharki z przodu i zderzaków można z tego złożyć jeszcze samochód ;)
@Sprus regularnie przywozimy auta po dachach, bez chociaz jednego nieuszkodzonego elementu, mocno zdekompletowane, albo rozbite i stojące pod chmurką od roku, a w srodku jest 10 centymetrow stojącej wody. Znam też kwoty, za jakie te auta zostały kupione i nie przychodzi mi nic do głowy poza ewentualnym przeszczepieniem numerów:) będę wrzucał fotki i kwotę zakupu jeśli będę ją znał pod podanym wyżej tagiem to będziemy mogli pospekulować:)
@wildesign na auta z ubezpieczalni mają dostęp zazwyczaj osoby które mają firmę zarejestrowana w Niemczech. A auta da się trafić fajne.

@terrarek Clio bez tragedii, nie takie auta zwozi się do polski, aczkolwiek trochę roboty będzie bo drzwi dostały u góry nad szybą także lekko przestawione może być
@Pio23 zostawiłem drugi telefon w drugiej chacie, nie mam reszty fotek - środku bajzel, deska rozdzielcza wyrwana, poduchy, wszystko zalane, elektronika w wodzie, fotele, materiały wszystko mokre, stęchlizna. Poza tymi tematami blacharskimi masa roboty z prądem i środkiem.
@terrarek Pracowałem u takiego handlarzyny, sprowadzanie takich trupów bo dzwonach to najczęściej na części i numery nadwozia, reszta to niektóre złomy zrobione na sprzedaż
@terrarek: Funfact: kiedyś olałam jednego pana sprzedającego auta po 2 randkach, bo podczas rozmowy telefonicznej przy mnie powiedział za dużo i chyba nie ogarnął, że słyszę te przekręty (ʘʘ) Przerąbane, że istnieje tylu pseudo-handlarzy, którzy mają wyj*ebane na bezpieczeństwo ludzi, którzy te samochody kupują. Nie wiem, jak mogą patrzeć po tym w lustro
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@terrarek: przecież ten samochód na zdjęciu to ledwo draśnięty, tylko koło wyrwało z zawieszenia i zahaczyło o błotnik. Pewnie nawet fartuch błotnika nie uszkodzony... Jak poduszki nie wystrzelone to naprawa max 3 tysiące złotych
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@terrarek: wbrew pozorom jeżeli nie wywalona poduszka pasażera i podłużnica cała razem z konstrukcją to przy rzeczowej naprawie samochód 4 śladów nie zostawi. Ciekawe jak silnik po takim strzale bo różnie to bywa.
Wymienione elementy poszycia na zachowanie auta w trakcie kolizji niż nie zmieniają.
Chociaż naprawa tutaj to jakieś 15k myślę jak nie więcej pewnie z połową wartości samochodu, to nie wiem za ile ktoś musiałby to sprowadzić
@Szczodry_Pazdzioch: @KanapkaPL Wy sobie żartujecie? Słupek A to dla żartu jest w samochodzie? Jest to kluczowy element konstrukcyjny, a ze zdjęć ewidentnie widać, że jego struktura została naruszona i został kompletnie zmiażdżony. O ile zgadzam się z Wami, że często słabe kolizje wyglądają groźnie tak w tym konkretnym przypadku każdemu kto naprawi ten samochód i przywróci na ulicę ogromny #!$%@? w dupę.
@terrarek: Co do zasadności to nie potrzebujemy dłuższej dyskusji. Handlarz chce zarobić, a kupujący chce mieć więcej niż to na co faktycznie może sobie pozwolić. Naprawa takich aut to wypadkowa tych czynników. Sami sobie jesteśmy winni, że takie auta są u nas składane bo wyżej sramy niż dupe mamy.