Aktywne Wpisy
ryszard-kulesza +295
#historia #iiwojnaswiatowa Tak patrze na tą "aferę" i jestem w szoku jako Ślązak, jak wielu ludzi nie wie, że setki tysięcy Polaków z ziem wcielonych do Rzeszy musiało służyć w Wehrmachcie. Wyzywają ich od kolaborantów albo popierdują coś o Żydach xD
Jest to efekt historycznego warszawocentryzmu. Cała historia okupacji nauczana przez pryzmat doświadczeń warszawki i generalnej guberni.
A przecież fakt, że z tych 375 tysięcy Polaków w Wehrmachcie
Jest to efekt historycznego warszawocentryzmu. Cała historia okupacji nauczana przez pryzmat doświadczeń warszawki i generalnej guberni.
A przecież fakt, że z tych 375 tysięcy Polaków w Wehrmachcie
źródło: wehrmacht
Pobierz
RebornAnimal +389
źródło: temp_file4459946952955362545
Pobierz

Problem z czarnymi przestępcami jest taki, że są czarni.
Współczujące wykopki chcą jedynie opłakiwać ofiary zbrodni, a problem rasizmu nie istnieje, ewentualnie wymierzony jest tylko w białych.
#neuropa #rasizm #logikawykopu
źródło: comment_1619172102LKxNpoojQ5TakXhHtxe31J.jpg
Pobierz@shiromaru: Wydaje mi się, że głównie wynika to z tego, że białe dzielnice są albo porządne, albo patologiczne, a czarne są praktycznie tylko patologiczne
Białych przestępców kojarzy się z patusami, widzisz grupę białych facetów i już podświadomie po ich aparycji możesz poznać, czy są patologiczni, czy normalni. A jak widzisz siedzącą grupkę
źródło: comment_1619178104LyGIuGXrsfWcR5IekdVPUR.jpg
Pobierz@szary2: Przekaz jest taki, że czarni kryminaliści, tacy jak George Floyd, nie zasługują na bycie zabijanymi przez policjantów, którzy przekraczają swoje uprawnienia.
To całe "robienie świętego" i "pomijanie przestępstw" to głównie wymysł wykopków i alt-rightu. Nikt ni uważa, że Floyd nie był skazanym przestępcą. Był nim. Ale
Komentarz usunięty przez moderatora
@Zoodiak: ciebie należy zamknąć profilaktycznie
Komentarz usunięty przez moderatora
Ja Ci zadałem pytanie, od którego uciekłeś. Powtórzę: co to ma do rzeczy, że sprawca był czarny? Bo z mojej perspektywy tyle samo, co to, że był mężczyzną. Przyznajesz, że kolor skóry nie ma tu znaczenia?