Wpis z mikrobloga

Cześć,
Chciałbym zacząć dokładać obciążenie do treningów, tylko zastanawiam się czy jest jakiś zakres powtórzeń od których można to robić? Na ten moment maksy poprawnych powtórzeń.
Dipy-16
Podciągnięcia 8
Pompki 20
Na dniach kończę redukcje i chciałbym ruszyć, ze zwiększeniem siły, poprawić sylwetkę, moze ktoś byl w podobnej sytuacji i może cos powiedzieć ? Od jakiego ciężaru zaczynaliscie? Widzę, ze większość poleca pas, ale nie wiem czy w warunkach domowych nie lepsza bedzie kamizelka. Czy narazie odpuścić i zwiększyć ilość powtórzeń?
#mirkokoksy #kalistenika
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SpecOdTableTenis: ja brata prowadzę z treningami od jakiegoś czasu. Jak dobił 3 serie czystych pulli po 10 i dipów 20 to zaczęliśmy robić ciężar.
Pierwszy trening to +2,5kg na pasie. 3 serie po 5 powtórzeń. Jeśli zrobił czysto pełne 5 to na następnym treningu dokładaliśmy +2,5kg. Progres zajebisty mu wleciał naprawdę. Osiągi i sylwetka. Warto też robić brzuch Lsitem po każdym treningu i od razu pracować nad eksplozywnoscią. Muscle up
  • Odpowiedz
@SpecOdTableTenis: spoko, luz, jakbyś chciał jakichś rad to zapraszam :D zawsze możesz coś edytować pod siebie, próbować po swojemu, zmieniać. Profesjonalnym trenerem nie jestem, ale brat zadowolony xD
  • Odpowiedz
@anthoris: ja do plecaka wkładałem na początku jak miałem tylko obciążenie bitumiczne po 5kg, a na silce to jakoś sobie zawsze zarzucałem ciężar, poprawiłem łopatkami i było gites xD ew czasami znajdował się ktos kto mi zarzucił na plecy
  • Odpowiedz
@SpecOdTableTenis: tak na prawdę to już od 5 poprawnych powtórzeń możesz zacząć dokładać ciężar. A pas do obciążenia to na pewno tańsza opcja, do samych dipów i podciągnięć, myśle że również lepsza od kamizelki.
  • Odpowiedz